Eğlence

Battlefield 2042 sesli sohbet özelliği olmadan çıkacak

battlefield 2042
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Battlefield 2042, 19 Kasım’da oyuncuların karşısına çıkacak. Ancak merakla beklenen oyun, bir eksikle gelecek. Sesli sohbet desteği, en azından ilk etapta kullanılamayacak. Oyunun geliştiricisi DICE tarafından Polygon’a gönderilen açıklamayla söz konusu haber doğrulandı.

DICE, bu kararın neden alındığı konusunda bilgi vermedi. Sebep ne olursa olsun, sesli sohbet özelliğinin eksikliği Battlefield hayranları tarafından derin şekilde hissedilecek gibi görünüyor. PC, Xbox Series X/S ve PlayStation 5’te oynanabilecek oyunda aynı anda 128 kişinin katıldığı maçlar yapılabilecek. Bu da oyunda sesli sohbetin büyük önem taşıyacağı anlamına geliyor.

Oyuncular yine Discord veya konsollarının parti sohbeti özelliğiyle arkadaşlarıyla iletişim kurabilecek. Ancak bunların yabancılarla oyun oynarken oyunculara yardıcı olmayacağını belirtmek gerekiyor. Bu durumlarda kullanımı zahmetli olan ping sisteminden de yararlanılabiliyor. Yine de oyuncuların bu sisteme pek sıcak bakmayacağı düşünülüyor.

Polygon’un haberine göre, oyuncuların doğru ping için bir sürü menü içinde gezinmesi gerekiyor. Tüm bunlar, Battlefield 2042 oyuncularını en azından yıl sonuna kadar biraz kaotik bir deneyimin beklediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER