Eğlence

Batman The Telltale Series farklı bir resim çiziyor

batman the telltale seriesSon yıllarda filmlerde, oyunlarda ve çizgi romanlarda karanlık, derin düşüncelere dalmış, şiddet uygulayan, dengesiz ve neredeyse psikozlu bir Batman portresi çiziliyor. Geçmişte “Pelerinli Savaşçı” olarak adlandırılan süper kahraman, günümüzde Kara Şövalye şeklinde tanımlanıyor.

batman the telltale series Yeni Batman oyunu ise kısıtlanmamış aksiyona kısa bir ara veriyor. Karanlık temanın korunduğu oyun, Gotham sokakları yerine Bruce Wayne’in zihnindeki karanlık köşeleri keşfediyor. Batman The Telltale Series, popüler maceranın farklı bir resmini çiziyor.

batman the telltale seriesBatman ve Telltale’in sıra dışı bir ikili oluşturduğu söylenebilir. Son 10 yıllık dönem boyunca yayınlanan Batman oyunlarının önemli bir kısmında karakter maceralarının aksiyon unsurlarına odaklanılmıştı. Telltale Games ise aksiyon dozunun daha düşük olduğu ve duygusal olarak oyuncuları yakalayan macera oyunları hazırlamasıyla tanınıyor. Birbirinden uzak gözüken bu iki dünya Batman The Telltale Series’de buluşuyor.

Bruce Wayne, duygusal anlamda oyuncuları yakalayacak bir hikaye oluşturmak için son derece uygun, “yaralı” bir karakter. Oyunda hem maskenin arkasındaki adama hem de aynı maskeyi oluşturan sosyo-politik dinamiklere odaklanılıyor. Oyunda Selena Kyle da Batman ile arasında sevgi-nefret türünde bir ilişki bulunan Kedi Kadın olarak boy gösteriyor.

batman the telltale seriesBatman The Telltale Series, yaz mevsimi içinde PC, Mac ve mobil platformlar için yayınlanacak. Oyun, Season Pass Disc teklifiyle konsollarda da oynanabilecek. Telltale Games, oyun için E3 2016 kapsamında özel bir gösterim seansı da düzenleyecek.

İLGİLİ HABERLER