Teknoloji

Bash kabuğu Windows’a resmi olarak geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
bash kabuğu windows
Görsel: The Verge

Microsoft Linux geliştiricilerine erişmek için şimdiye kadar hiç denemediği bir yola giriyor, Bash kabuğu Windows’a geliyor. Build 2016 açılış konuşmasında sahneye çıkan Microsoft’tan Kevin Gallo, gerçek Bash kabuğunun Windows’a geldiğini müjdeledi. Bu önemli duyuru salondaki kalabalıktan büyük alkış aldı.

Gallo bunun bir sanal makine veya çapraz derlenmiş araç olmadığını söyledi, söz konusu deneyimi sunmak için Canonical ile işbirliği yaptıklarını belirtti. Bash kabuğu Windows Mağaza üzerinden indirilebilecek. Aslında üçüncü taraf araçlar ile yıllar boyu Bash kabuğundan Windows sistemlerde de yararlanmak mümkün oluyordu. Ne var ki, şimdi Microsoft ve Canonical işbirliğiyle daha fazla esneklik ve rahatlık söz konusu dosyalara ve araçlara erişmek isteyenlerin emrinde olacak.

Microsoft bu adımla açık kaynak uygulama geliştirme camiasına olan ilgisini birkez daha ortaya koydu. Windows şefi Terry Myerson ise daha fazlasının çok yakında geleceğini söyleyerek Windows 10’un daha açık bir ortama doğru ilerleyeceğinin işaretlerini verdi.

İLGİLİ HABERLER