Teknoloji

Barselona 2023’e kadar Mobil Dünya Kongresi’ne ev sahipliğini sürdürecek

mwc-2015-fira-barselona-050315

Her yıl, genellikle şubat sonu veya mart başında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (MWC) teknoloji dünyasının en büyük etkinliklerinden bir tanesi ve mobil sektörün küresel oyuncularını da aynı çatı altında topluyor. Birçok büyük marka yeni cihazlarını orada tanıtıyor ve 2 bin civarında şirket fuar alanlarında ziyaretçilerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Ayrıca kapalı kapılar ardında da şirket yöneticileri ve sektörün diğer etkili kişileri bir araya geliyor, heyecan verici yeni fikirleri ve planları tartışıyor.

Dünya çapında 800 mobil operatör ve 250 diğer mobil şirketin temsilcisi olan ve aynı zamanda MWC etkinliğini de düzenleyen GSMA (GSM Birliği) Barcelona City Partners ile yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu. Anlaşmayla birlikte işbirliğinin 2023 sonuna kadar süreceği de kesinleşmiş oldu.

Bu, Mobil Dünya Kongresi etkinliklerinin önümüzdeki sekiz yıl boyunca Barselona’da düzenleneceği anlamına geliyor. Ayrıca Barselona sahip olduğu “Mobil Dünya Başkenti” unvanını da korumaya devam edecek.

Barselona geçen mart ayında 10’uncu Mobil Dünya Kongresi etkinliğini gerçekleştirmişti. GSMA, hazırlık aşamasındaki bağımsız rakamlara göre, MWC 2015’in yerel ekonomiye 436 milyon avro katkıda bulunduğunu, dört günlük etkinlik için şehri 94 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

2018 sonrasındaki beş yıllık dönemde MWC etkinliklerine ev sahipliği için İstanbul’un da aday olması geçtiğimiz yıllarda gündeme gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER