EğlenceManşetler

Barbie para bastı: Gişe hasılatı iki haftada 1 milyar doları buldu

barbie filmi

Greta Gerwig’in yönettiği Barbie filmi küresel ölçekte 1 milyar dolar gişe hasılatı elde etmeyi başardı. Barbie, Warner Bros.’un 1 milyar dolar gişe hasılatına en hızlı ulaşan filmi oldu. Variety’nin haberine göre, film sadece 17 gün içinde 1 milyar dolar barajını geçmeyi başardı. Barbie dışında 2023’te 1 milyar dolar gişe hasılatı barajını geçen tek film ise Super Mario Bros. Movie olmuştu.

Barbie, sadece bir kadın tarafından yönetilen ve 1 milyar dolar gişe hasılatı elde eden ilk film olma unvanını da kazandı. Daha önce Karlar Ülkesi, Karlar Ülkesi II ve Kaptan Marvel filmleri 1 milyar dolar gişe hasılatını geçse de, bu filmler kadın ve erkek yönetmenlerin ortak işiydi.

Barbie ABD’deki üçüncü vizyon haftasını 53 milyon dolar gişe hasılatıyla kapattı. Filmin ABD’deki toplam geliri ise 459.4 milyon dolar seviyesine ulaştı. Warner Bros.’un yerel dağıtımdan sorumlu başkanı Jeff Goldstein, Barbie’nin 1 milyar dolar başarısı için “İçinde olması güzel bir kulüpteyiz” ifadesini kullandı.

Goldstein, filmin ilk hafta sonu performansını da şu sözlerle değerlendirmişti: “Orada gördüğümüz muazzam, ezici tepki, en başından beri bildiğimiz şeyi kanıtlıyor: ‘Barbie’ sadece inanılmaz derecede özel bir film değil, aynı zamanda yılın değilse bile yazın sinema olayı.”

Barbie filmi Türkiye’de Oppenheimer’ın gerisinde kaldı

Başrollerini Margot Robbie ve Ryan Gosling’in paylaştığı Barbie filmi dünyanın zirvesinde olsa da, Türkiye’de gişede ikinci sırada kaldı. Christopher Nolan’ın yönettiği ve ünlü fizikçi Robert Oppenheimer’ın hayatını anlatan Oppenheimer, Türkiye’de Barbie’yi solladı. Box Office Türkiye sitesine göre, Oppenheimer Türkiye’de iki haftada 722 salonda 1 milyon 44 bin 564 izleyiciye ulaştı. Barbie filmi ise 792 salonda 1 milyon 19 bin 593 kişi tarafından izlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER