Teknoloji

Barack Obama dijital ekibini güçlendirmek için 105 milyon dolar harcamayı istiyor

barack-obama-blackberry

ABD’nin son bütçe taslağında Başkan Barack Obama’nın devlet teknolojisine ciddi yatırım yapmak istediği görülüyor. Taslakta 25 devlet kurumu bünyesinde oluşturulacak dijital ekipler için 105 milyon dolar harcanacağı belirtiliyor. Söz konusu ekiplerin modellemesi, sağlık reformu için kurulan Healthcare.gov sitesinin yeniden düzenlenmesi için oluşturulan ABD Dijital Servisi tarafından gerçekleştirilecek.

Servisin başında ise eski Google çalışanı Mikey Dickerson’un bulunuyor. Barack Obama bu ekipler sayesinde önemli projelerde gerekli teknoloji yönetiminin devlet kurumları tarafından gerçekleştirilmesini ve bağımsız taşeronlara olan bağımlılığın azalmasını amaçlıyor.

Planın yürürlüğe girmesi için ABD Kongresi’nin bütçeyi onaylaması bekleniyor. Bütçenin dijital ekiplerle ilgili kısmının Kongre tarafından taslaktan çıkarılması ihtimaller dahilinde olsa da, Obama’nın planı sağlık reformu sırasında yaşananlardan ders alındığını kanıtlıyor. Healthcare.gov sitesinin çöküşü pek çok kişi tarafından federal tedarik sürecindeki uzun soluklu problemlerin bir kanıtı olarak nitelense de, Barack Obama sorunlara en hızlı çözümün ABD Dijital Servisi gibi ekipler tarafından bulunduğuna ikna olmuşa benziyor.

İLGİLİ HABERLER