Teknoloji

Barack Obama Charlottesville tweetiyle beğeni rekoru kırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

barack obama charlottesvilleEski ABD Başkanı Barack Obama Charlottesville olaylarına karşı sessiz kalmadı. Virgina eyaletinde yer alan şehirde gerçekleşen ırkçı gösteri ve akabinde yaşanan şiddet olayları Twitter aracılığıyla değerlendiren eski ABD Başkanı’nın tweetlerinden biri, Twitter tarihinin en çok beğenilen tweeti oldu.

Obama, konuyla ilgili olarak attığı üç tweetin ilkinde Eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela’nın bir sözünü paylaştı. “Kimse derisinin rengi, geçmişi veya dini nedeniyle başka birinden nefret ederek doğmamıştır.” sözüne Obama’nın dört çocuğa gülümserken görüldüğü bir fotoğraf eşlik ediyor.

Yazının yazıldığı dakikalar itibarıyla Obama’nın tweetinin beğeni sayısı 3 milyonu aştı. Daha önce bu rekor, şarkıcı Ariana Grande’in Manchester’da düzenlenen terör saldırısının ardından attığı tweete aitti. Mashable’a konuşan bir Twitter sözcüsü, bu unvanının Obama’nın paylaşımına geçtiğini doğruladı. 1 milyon 240 bin 16 defa retweet edilen paylaşım, en çok retweet edilenler listesinde beşinci sırada yer alıyor.

Barack Obama Charlottesville olaylarına karşı Trump’tan daha önce tepki gösterdi

Obama ocak ayında görevi bırakmasının ardından Twitter’ı yoğun olarak kullanmasa da, kendisine dair önemli gelişmeleri buradan duyuruyor. Eski ABD Başkanı, dünyayı etkileyen olaylara ilişkin düşüncelerini de Twitter hesabı üzerinden paylaşıyor. Obama, sıkı bir Twitter kullanıcısı olmamasına rağmen, Charlottesville olaylarına platformu yoğun biçimde kullanan mevcut ABD Başkanı Donald Trump’tan daha önce tepki gösterdi. Trump’ın yaşananlardan hem ırkçıları hem de ırkçılık karşıtlarını sorumlu tutması ise tepkiyle karşılandı.

İLGİLİ HABERLER