Eğlence

Bang & Olufsen ve LG birlikte OLED TV üretecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bang & olufsen ve lg

Bang & Olufsen ve LG, LG’nin yeni amiral gemisi telefonu LG G5’in modüllerinden birinin yapımı için birlikte çalışmıştı. İkili, şimdi işbirliğini daha üst bir seviyeye taşıyor. Bang & Olufsen tarafından yapılan açıklamada, LG ile yeni televizyonlar geliştirmek adına stratejik ve teknolojik bir işbirliğine gidileceği duyuruldu. Danimarkalı şirket, sıklıkla övülen tasarım yeteneğini LG’nin OLED deneyimiyle birleştirmeyi planlıyor.

İki şirketin işbirliğinin ilk ürünlerinin 2017’de satışa sunulması öngörülüyor. B&O CEO’su Tue Mantoni, LG ile gerçekleştirilen işbirliğinin TV üretiminde yaşayabilecekleri problemin aşımına yardımcı olacağını belirtti.

Bu işbirliğinin her iki tarafın da yararına olacağı düşünülse de, bazı sorunların ortaya çıkması da muhtemel gözüküyor. Üç yıldır kâra geçemeyen Bang & Olufsen’in şu sıralarda kendisine bir alıcı bulmaya çalıştığı, çeşitli kaynaklar tarafından gündeme getiriliyor.

LG’nin öncülüğünü yaptığı OLED ekran teknolojisinin kullanıcılara neler kazandıracağı da henüz belirsizliğini koruyor. Sony ve Samsung gibi rakipleri üretim zorlukları nedeniyle OLED teknolojisi konusunda geri adım atarken, LG geçtiğimiz yıl yeni bir OLED fabrikası için 8.7 milyar dolar yatırım yapmıştı. Bang & Olufsen’in hisseleri, anlaşmanın duyurulmasının ardından yüzde 10 değer kazandı.

İLGİLİ HABERLER