Eğlence

Bang & Olufsen ahşap yüzeyli tableti BeoSound Moment ile buluttan müzik keyfi yaşatacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bang-olufsen-beosound-tablet-070115-1Evdeki ses sistemlerini kontrol etmek için akıllı telefonlar giderek daha fazla kullanılan cihazlar hâline geldi. Bang & Olufsen ise sadece müziğe odaklanan tek amaçlı bir cihazla eski alışkanlıklarına dönüş yapmak isteyenlere hitap ediyor. Tabii ki, bunu yaparken de günümüzün eğilimlerine mümkün olabildiğince bağlı kalmaya çalışıyor.

BeoSound Moment olarak adlandırılan iki taraflı tablet bulut servislerinde depolanan veya barındırılan şarkılara erişebiliyor, duymak istediğiniz müziği akıllı şekilde oynatmaya çalışıyor.

Moment’ın en dikkat çekici yüzü arka tarafı. Tamamen ahşap malzemeyle kaplı olan arka yüzün sağ kenarında tekerlek şeklinde sığ bir çukur bulunuyor. B&O ilk kez odunun dokunulabilir arayüz şeklinde kullanıldığına dikkat çekiyor. Bu tekerleğin merkezine dokunduğunuzda müzik hemen çalmaya başlıyor. Parmağınızı çukurun kenarlarında sürüklediğinizde de ses ayarı gerçekleştiriliyor. Çok az bir gecikme olmasına rağmen, kumandanın oldukça hızlı şekilde çalıştığı söyleniyor. Ayrıca ahşaptan yapılmış bu tekerleğin üstünde parmağı gezdirmenin de hoş bir his verdiği belirtiliyor.

bang-olufsen-beosound-tablet-070115-2

Tabletin ön tarafı metalden yapılmış bir yüze sahip ve yan yatırılmış bir iPod’u andırıyor. Sağ tarafta bir tekerlek, sol tarafta da büyük bir ekran bulunuyor. Ekranı kullanarak bulutta depolanan şarkılar arasında gezinmek veya radyo istasyonunu açmak mümkün oluyor. Ancak B&O her zaman ekrana bakarak içerikler içinde dolaşmayacağınızı düşünüyor. Bunun yerine tabletin kullanıcı arayüzünün temel unsurlarından olan büyük renkli tekerleğe tıklatıldığında müzik oynatımı başlatılıyor. Renkler dinlemek istediğiniz müziğin ruh hâlini yansıtıyor. Kırmızı agresif düzeyde bir şeyler çalarken yeşil renk daha sıcak ve arkadaş canlısı olarak hissedilen şarkıları başlatıyor. Eğer tekerleğin merkezine yakın noktaya dokunulursa, Moment size daha tanıdık, yakın gelecek şarkılar çalıyor. Tekerleğin sınırlarına gidildikçe çalınan şarkıların bilinebilir olma ihtimali azalıyor.

Müziğiniz hakkında bilinenler arkadaki ahşap dokunmatik tuşa da taşıyor. Moment hangi türde ve kaç kere müzik dinlediğinizi hatırlıyor. B&O birkaç hafta sonra Moment’ın ne dinlemek istediğinizi otomatik olarak bileceğini ve ahşap butona dokunduğunuzda otomatik olarak başlatacağını söylüyor. Bu sayede B&O Moment’ı ahşap yüzü size bakacak şekilde odada konumlandırabilir ve bir şeyler dinlemek istediğinizde katalogda dolaşma ve çalacak uygun bir şarkı bulma zahmetinden kurtulabilirsiniz.

Moment tam anlamıyla bir tablet değil. Barındırdığı yerleştirme istasyonu şarj ayağı olarak da kullanılıyor. Modern bir şey arayanlar için bütün paket oldukça çekici ve tarz sahibi görünüyor. Ayağa kablolu hoparlörler bağlanabiliyor veya B&O ya da başka markalı kablosuz hoparlörlerle kullanılabiliyor. Müzik çaldıkça Moment Bluetooth üzerinden telefonun müzik kütüphanesine erişebiliyor, ancak Spotify veya Deezer gibi bulut servislerine de bağlanabiliyor.

B&O Moment’ı bu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya sunmayı planlıyor. Fiyatı açıklanmayan bu ürünün diğer B&O markalı stereo sistemleriyle aynı çizgide fiyatlandırılması bekleniyor. Bu da müzik odaklı tabletin fiyatının bir hayli tuzlu olacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER