Teknoloji

Bandsintown sanatçıların dijital konserlerini duyuracak

bandsintown

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada konserlere de ara verilmiş durumda. Ancak gelişen teknoloji sayesinde sanatçılar, farklı sosyal medya ve multimedya platformları üzerinden hayranlarının evlerine canlı performanslarıyla konuk olabiliyor. Normal şartlar altında müzikseverlerin şehirlerindeki konserleri takip etmesini sağlayan Bandsintown da bu yeni döneme uyum sağlama konusunda fazla zaman kaybetmedi.

Bandsintown’a bu doğrultuda “Watch Live” (Canlı İzle) adını taşıyan bir özellik ekleniyor. Bu özellik ile Bandsintown’ın kullanıcılarına favori sanatçılarının canlı yayını başladığında bir bildirim gönderilecek. Buna ek olarak, Bandsintown’ın Twitch kanalı da faaliyete geçti.

Watch Live özelliği, bu hafta itibarıyla Bandsintown’ın müzisyenlere özel platformunda ücretsiz olarak kullanıma sunulacak. Bu platform üzerinden gönderilen bildirimler, Bandsintown’ın ana uygulamasında gösterilecek. Bandsintown’ın etkinlik takvimlerinin kullanıldığı Facebook ve Instagram gibi platformlarda da bu bildirimler görülebilecek.

Bandsintown müzik endüstrisi profesyonellerine yardımcı olacak

Bandsintown’ın Twitch kanalında ise MusiCares COVID-19 Destek Fonu için yardım toplanacak. Söz konusu fon, küresel koronavirüs salgınınından etkilenen sanatçılara ve diğer müzik endüstrisi profesyonellerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu kanaldaki ilk performansı DJ ve prodüktör Black Coffee sergiledi. Bu hafta içinde ise kanalda birkaç gün sürecek bir canlı müzik maratonu gerçekleştirilecek.

Bandsintown’ın yöneticilerinden Fabrice Sergent, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Canlı performansların yarattığı deneyimi hem sanatçılar hem de müzikseverler şimdiden özlemiş durumda. Bu zor zamanlarda hem yaşadığımızı hissetmeye devam etmek hem de sanatçılara destek olmak için bir şeyler yapmalıyız. Watch Live özelliği ve Bandsintown Live Twitch kanalı, bizim bu konuda atacağımız çok sayıdaki adımların ilki.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER