Teknoloji

Ballmer Windows 8 uygulama geliştiricilerine Surface’ı kısaca tanıttı

Önümüzdeki günlerin Microsoft CEO’su Steve Ballmer için tıpkı şimdi olduğu gibi oldukça yoğun geçeceği söylenebilir. Nokia ve HTC’nin Windows Phone cihazlarının tanıtımında bulunan Ballmer, Silikon Vadisi’ne dönerek Rocket Space’te Windows 8 uygulama geliştiricileri ile bir araya geldi. Bu etkinlikte Ballmer’a Microsoft CFO’su Tami Reller de eşlik etti. Ballmer bu esnada uzun süredir beklenen ve ekim sonu itibariyle piyasaya çıkacak olan Surface’ı da geliştiricilere göstermeyi ihmal etmedi.

Konuşma esnasında Ballmer’ın çantasından çıkardığı Surface’ın katılımcılar tarafından yakından incelenmesi ise mümkün olmadı. Rocket Space kurucusu ve CEO’su Duncan Logan’ın Surface’ın fiyatına ilişkin sorularına maruz kalan Ballmer, daha önce olduğu gibi yine ser verdi ama sır vermedi. Sevkiyattan önce fiyat bilgisini açıklayacaklarını ifade eden Ballmer, bu tarihin yakın olduğunu ancak henüz o zamanın gelmediğini dile getirdi. Ballmer, daha önce 300 dolar ile 700-800 dolar arası bir fiyatlandırmanın Surface için ideal olduğunu dile getirmişti. Microsoft’un Surface’ı 26 Ekimde tam geceyarısında satışa sunması bekleniyor.

Ballmer’ın Rocket Space’te bulunmasının temel nedeni ise Windows 8 için geliştiricilerin ilgisini çekebilmekti. Kullanıcıların uygulamalar görmek isteyeceğini dile getiren Ballmer, önümüzdeki yıl 250 milyon Windows PC satılabileceğini belirtti. Bu rakamın oldukça büyük olduğuna dikkat çeken Ballmer, odada bulunanların bu sayede milyonlar kazanabileceğinin altını çizdi.

İlgili >> Wired

İLGİLİ HABERLER