Manşetler

Ballmer: ASUS, Dell, Samsung, Toshiba ve Sony’nin Windows 7 tabanlı tabletleri geliyor

Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer’ın verdiği bilgiye göre ASUS, Dell, Samsung, Toshiiba ve Sony bu sene içinde Windows 7 tabanlı tablet cihazlarla karşımıza çıkacak.

Dünya Çapında Ortaklık Konferansı’na katılan Ballmer modellerden ya da özelliklerden bahsetmekten kaçındı, ancak aralarında klavyeli veya sadece dokunmatik ekranlı formların da bulunduğu farklı tasarım ve işlevlere sahip cihazların karşımıza çıkacağını söyledi.

Her ne kadar Ballmer iPad’den doğrudan söz etmese de, bu tabletin Microsoft’un gözündeki en büyük rakip olduğunu belli etti. Aslında bazı şirketler de bu sene içinde çıkaracakları tabletler hakkında ilk bilgileri verdiler. Örneğin ASUS Eee Pad modellerini geçtiğimiz ayki Computex’te tanıtmıştı. Toshiba ise çift ekranlı Libretto W100 modelini görücüye çıkarmıştı. Sony, Samsung ve Dell’in tabletlerini görme şansına henüz erişmedik.

Ballmer’ın verdiği listede HP’nin olmaması da dikkat çekti. Microsoft’un CES 2010’da düzenlediği basın toplantısında Steve Ballmer’ın elinde Windows 7 tabanlı HP Slate vardı. Ancak şirket bu ürünü piyasaya bir türlü çıkaramadı. HP’nin webOS tabanlı tabletini 2010’un sonlarına doğru çıkarması bekleniyor.

İlgili – ZDNet

İLGİLİ HABERLER