EğlenceManşetler

Ball King: Basketbol sahasındaki yeteneğinizi gösterin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ball-king-001

Flappy Bird’ün mobil oyun deneyimini önemli ölçüde geliştirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Hem kullanılan tasarım dili hem de oynanabilirlikteki farklılık, pek çok oyuna ilham vermiş durumda. Flappy Bird’e benzer yapıda oyunlar arasında Crossy Road son dönemde öne çıkarken, Crossy Road’a benzer unsurlar barındıran oyunlar da uygulama mağazalarında boy göstermeye başladı. Bu oyunlardan birisi de Ball King. Ball King’in senaryosu ve amacı itibarıyla Crossy Road ile bir ilgisi olmasa da, gerek tasarım dili gerek oyun dışı bölümleri fazlasıyla Crossy Road’u hatırlatıyor.

ball-king-002

Ball King başlatıldığında oyunun nasıl oynandığı birkaç saniyede oyunculara anlatılıyor. Temel oyun deneyimine bakıldığında bu anlatımın neden birkaç saniye sürdüğü de daha iyi anlaşılıyor. Ball King’de iki farklı mod ile oyunun keyfi sürülüyor. “Challenge” adını taşıyan modda oyunu sürdürmek için topu sürekli olarak çemberden geçirmek gerekiyor. Atışın isabetli olmaması durumunda Challenge modunda daha fazla ilerlemek mümkün olmuyor. “Time Trial” adını taşıyan diğer modda ise oyunculardan 60 saniye içinde maksimum isabet oranına erişmeleri isteniyor. Bu modda isabetsiz atışlar, toplam puanın düşmesine neden oluyor.

ball-king-003

Ball King’de potanın yüksekliği atıştan atışa değişiyor. Özellikle Time Trial modundaki başarısız atışların ardından pota yüksekliği genellikle aşağıya çekiliyor. Oyuncular parmaklarıyla atış yapacakları noktayı belirleyebiliyor. Topun izleyeceği rota ise beyaz noktaların yardımıyla oluşturulabiliyor. Topun rotasındaki sarı şekiller ise uygulama içi para işlevi görüyor.

ball-king-004

Toplanan paralar oyun içinde çekiliş hakkı kazanmak için kullanılıyor. Çekilişler sonucunda oyuncular farklı topların veya şutörlerin kilidini kaldırabiliyor. Çekilişler dışında uygulama içi satın alma yoluyla da farklı karakterlerin kilidini kaldırmak mümkün.

ball-king-005

Oyun içinde kullanılacak parayı kazanmak için, Ball King oyuncularına farklı seçenekler sunuluyor. Belli aralıklarla oyunculara oyun parası ücretsiz olarak sunulurken, video reklamlar aracılığıyla da hazine genişletilebiliyor. Oyun sürecinin kaydedilip yayınlanabilmesi de Ball King’in Crossy Road’a benzer yönleri arasında bulunuyor.

ball-king-006

Ball King, tasarım dili ve oyun dışı unsurlarıyla Flappy Bird ve Crossy Road gibi oyunları fazlasıyla hatırlatıyor. Temel oyun deneyimine gelindiğinde ise Ball King, oyuncuları Flappy Bird ve Crossy Road kadar yıpratmıyor. Son dönemin hakim tasarım dilinin keyfini sportif biçimde sürmek isteyenler için Ball King en uygun seçim gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER