Eğlence

Mac sahiplerine Baldur’s Gate 3 müjdesi

baldur's gate 3

Baldur’s Gate 3 oynamak isteyen Mac sahiplerinin birkaç gün daha sabretmesi gerekiyor. Larian Studios, oyunun tam versiyonunun 21 Eylül itibarıyla Mac kullanıcılarıyla buluşacağını açıkladı. Hâlihazırda macOS platformunda sadece oyunun erken erişim versiyonu oynanabiliyor.

Oyuncular oyunun yalnızca ilk perdesini oynayabiliyor ve geliştiricinin daha önce “yaklaşık 25 saatlik bağımsız içerik” olarak tanımladığı sürenin ötesine geçemiyor. Ancak Mac sahipleri yakında Moonrise Kuleleri’ne erişene ve oyunun üçüncü perdesindeki sırlar açığa çıkana kadar oyunu oynayabilecek.

Baldur’s Gate 3 ilk olarak 3 Ağustos’ta Windows PC’lerde oyuncularla buluştu. Oyunun PlayStation 5 versiyonu da eylül ayının başlarında çıktı. Konsol tarafında oyun şu an için PlayStation 5’e özel durumda. Ancak bunun nedeni Larian Studios ve Sony arasında yapılan özel bir anlaşma değil. Larian Studios, teknik bir engel nedeniyle oyunu henüz Xbox’ta çıkartamadı.

Microsoft, Series S ve Series X oyunlarının aynı özelliklere sahip olmasını zorunlu tutuyor. Larian Studios ise yeni oyununun bölünmüş ekran özelliğini teknik açıdan daha az güçlü olan Xbox Series S’te çalıştıramadı.

Baldur’s Gate 3 yıl bitmeden Xbox’a gelecek

Ancak Larian Studios yöneticilerinin Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer ile görüşmesinden sonra stüdyoya oyunu bölünmüş ekran özelliği olmadan Xbox Series S için yayınlama izni verildi. Buna karşılık Steam ve iki Xbox konsolu arasında çapraz kayıt ilerlemesi desteği sunuldu. Baldur’s Gate 3 Xbox versiyonunun 2023 sona ermeden oyuncularla buluşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER