Teknoloji

Baidu ChatGPT’ye ERNIE Bot ile yanıt veriyor

baidu ernie bot

Çin’in en popüler arama motoru olan Baidu ERNIE Bot adını verdiği yapay zekâ çözümünü duyurdu. Şirket ERNIE Bot ile OpenAI’ın ChatGPT hizmetine karşı bir alternatif sunuyor. Ancak bu noktada Baidu’nun ERNIE için hazırlıklara 10 yıl önce başladığını ve ilk duyuruyu 2019’da yaptığını hatırlatmakta fayda var.

Baidu CEO’su ERNIE Bot’un en yeni sürümünün GPT-4’e yakın yeteneklere sahip olduğuna dikkat çekiyor. OpenAI’ın geniş dil modelinin en yeni sürümü olan GPT-4 kısa süre önce duyurulmuştu.

ERNIE Bot’un bilgi haznesinde 550 milyar bilginin bulunduğu, ancak bunların büyük kısmının Çin odaklı olduğu belirtildi. Kısacası ERNIE Çince deyimleri listeleyebilecek olsa da, sorular Çin dışına çıkınca yanıtlama kapasitesi düşecek. Kullanıcıların sorunlarını farklı Çince lehçeleriyle yanıtlayabilen ERNIE, Çince metinlerden görsel ve video oluşturabilecek.

Baidu ERNIE BOT’un genel kullanıma hazır olmadığının altını çiziyor

Baidu ERNIE Bot’un teknolojisi için 650 şirketle anlaştığını belirtse de, yapay zekâ tabanlı sohbet botunun henüz genel kullanıma hazır olmadığının altını çiziyor. Dolayısıyla Baidu’nun bu hamlesinin temelinde ChatGPT rüzgarından faydalanmak olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER