Ulaşım

Baidu BMW ile olan sürücüsüz otomobil işbirliğini sonlandırıyor

Baidu sürücüsüz otomobil testlerini ABD'ye taşıyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

baidu bmwÇin’in popüler arama motoru ve internet devi Baidu, Alman otomotiv devi BMW ile olan sürücüsüz otomobil işbirliğini sonlandıracağını açıkladı. Taraflar arasındaki işbirliği, 2015 yazının başlarında duyurulmuştu. Hiçbir zaman somut bir meyve vermeyen bu birliktelik, ortak bir araştırma girişimi olmaktan öteye gidemedi. Proje kapsamında Baidu BMW 3 serisi otomobillerle sürücüsüz otomobil yazılımını Çin’in trafiğe açık yollarında test etti. Baidu, söz konusu testleri ABD’ye de taşımayı planlamıştı.

BMW’nin Çin ofisinin yöneticisi Olaf Kastner, biten işbirliğiyle ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu. Kastner, iki şirketin geliştirme hızı ve fikirlerindeki farklılığın ortak çalışmanın sonlanmasının nedenlerinden biri olduğunu belirtti. Baidu’nun sürücüsüz otomobil projesinin yöneticisi Wang Jing ise yeni küresel araştırma partnerleri aramaya başladıklarını dile getirdi. Jing, ABD’deki testler için Ford’un Lincoln markasını kullanacaklarını da sözlerine ekledi.

Baidu BMW ile yüksek çözünürlüklü haritalar konusunda birlikte çalışmaya devam edecek

İki şirket sürücüsüz otomobil araştırmalarında farklı yönlere gitse de, yüksek çözünürlüklü haritalar için birlikte çalışmayı sürdürecek.

İLGİLİ HABERLER