Teknoloji

Baidu Android’i ayıklayıp kendi mobil işletim sistemini geliştirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çin’in Google’ı olarak nitelendirilen Baidu, Android tabanlı bir mobil işletim sistemi sunacağını duyurdu. Baidu Yi olarak adlandırılacak bu işletim sistemi Android’in özelleştirilmiş ve içinden Google uygulama ve servislerinin temizlenmiş olduğu bir versiyonu olacak. Google uygulama ve servislerinin yerini Baidu markalı uygulama ve servisler alacak.

Baidu Yi işletim sisteminin yanı sıra Çinli arama şirketi Google Rehber’e rakip olacak kendi harita servisi, Apple’ın iBooks servisine benzer e-kitap okuyucusu ve müzik oynatıcısına dair planları olduğunu belli etti. Çin’de satılan Android cihazlarında yer alan Baidu uygulamaları sözü  edilen yeni işletim sisteminde yüklü gelecek.

Baidu böylelikle Google’ın Çin’deki Android faaliyetlerine rakip olarak dikilmek istiyor. Aslında Baidu’nun mobil işletim sistemi planları yeni sayılmaz. Şirketin içinde Baidu arama kutusu barındıracak bir işletim sistemi hazırlamayı planladığı daha önceden biliniyordu. Şimdi, bu yeni işletim sisteminin Android’in ayıklanmış hâli olacağı doğrulanmış oldu. Baidu’nun kendi mobil işletim sistemini geliştirirken hangi Android versiyonunu kullanacağıysa henüz bilinmiyor.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER