Teknoloji

Google’ın bağımsız Fotoğraflar servisinin eli kulağında

A Google logo is seen at the entrance to the company's offices in Toronto

Google, bir süredir fotoğraf yedekleme ve iyileştirme servisini Google+’tan ayırmak için çalışıyor. Gelen son haberler, bağımsız Google Fotoğraflar servisinin doğuşunun çok yakın olduğunu gösteriyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, şirket I/O konferansında gerçekleştireceği tanıtım öncesindeki son hazırlıkları yürütüyor.

Mevcut fotoğraf servisi Google+’ın en önemli kozları arasında bulunuyor. Sınırsız fotoğraf yükleme fırsatı sunan servis, fotoğraflara otomatik olarak efekt ekleyebiliyor veya zahmetsizce GIF animasyonlarının hazırlanmasını mümkün kılıyor. Flickr ve Amazon’un fotoğraf servislerinde olduğu gibi, Google’ın fotoğraf servisinde de, akıllı telefonun film rulosunu otomatik olarak yedekleme hizmeti sunuluyor.

Google+ ayrılığının ardından servis aracılığıyla Facebook veya Twitter’a göndermenin kolaylaşacağı da gelen haberler arasında yer alıyor. Google yöneticisi Sundar Pichai, Fotoğraflar servisini Google+’tan ayırmaya dair planları geçtiğimiz şubat ayında doğrulamıştı. Bu planın uygulama safhasına dair detayların da 28 Mayısta gerçekleşecek Google I/O açılış etkinliğinde gün yüzüne çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER