Teknoloji

Baby Yoda Grogu Google sayesinde bulunduğunuz odaya geliyor

baby yoda grogu google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen yıl ilk kez Disney’in The Mandalorian adlı TV dizisinde boy gösteren ve çok sevilen bir karakteri görmek için galakside seyahat etmenize gerek yok. Google ve artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde Grogu ya da daha geniş kitlelerce bilinen adıyla, Baby Yoda gerçek hayattaki boyutlarıyla, bulunduğunuz odaya geliyor.

Star Wars’tan doğmuş bu karakter, Google’ın çalışmalarıyla telefonunuzdaki uygulama aracılığıyla hayat bulan üç boyutlu modeller arasına katılıyor. Google, her geçen gün listeyi daha da genişletiyor. Bu sevimli karakteri odanıza getirmek için “The Mandalorian”, “Baby Yoda”, “Grogu” veya “The Child” anahtar kelimeleri veya terimleri ile arama yapmalısınız. Arama sonuç sayfasının başında Baby Yoda’nın içinde bulunduğu bir kutucuk ve “Yanı başınızda Grogu’yu görün” şeklinde bir başlık göreceksiniz. Bu kutu içindeki “3D olarak göster” kontrolüne tıklatın.

baby yoda grogu google

Google The Mandalorian tutkunlarına daha fazla artırılmış gerçeklik sunuyor

Google, bir üç boyutlu modelden daha fazlasını isteyenleri de düşündü. Onlar için de Lucasfilm ile iş birliği dahilinde Mandalorian AR deneyimi uygulamasını sunuyor. Google, bunun bazı 5G destekli telefonlar için özel olarak tasarlandığını belirtiyor. Ancak Android Police, bunu ARCore destekli herhangi bir telefonla çalıştırabileceğinizi belirtiyor. Söz konusu uygulamayı da APK Mirror üzerinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER