Teknoloji

Aynı yıl içinde iki yeni iPad dedikoduları yeniden karşımızda

img_9863

Yeni bir yıl ve yine Apple’ın aynı yıl içinde iki yeni iPad modeli çıkarabileceğine dair dedikodular… Apple’ın iPad 3’ü önümüzdeki mart ayında tanıtacağı, Ekim 2012’de ise iPad 4’ü çok konuşulacak uygulamalarla birlikte tanıtacağı iddia ediliyor. Digitimes’ın tedarik zincirindeki meşhur kaynakları HD ekran barındıran iPad’i çıkışının yakın olduğunu işaret ediyor. Ancak 2048 x 1536 çözünürlüklü ekran ve daha uzun ömürlü bataryanın haricinde diğer donanım özelliklerinin çok da ilgi çekici olmayacağı belirtiliyor. Ekran ve batarya dışında kalan alanlar için ilgi çekici değişikliklerin ekim ayındaki yeni ürüne geleceği öne sürülüyor.

Baştan söyleyelim, bu dedikoduya şüpheyle yaklaşmakta fayda var. iPad 4 olarak anılan modelin iPad 3’teki gibi daha yüksek çözünürlüklü ekraı barıdnıracak. Bununla birlikte donanım özellikleri bakımından güncellemeler ve entegre uygulamalar içerecek. Yılın ikinci yarısında geleceği iddia edilen bu iPad modelinin yine aynı dönemde çıkan Windows 8 tabletlerle, ayrıca Ice Cream Sandwich tabletlerle rekabet edeceği söyleniyor. Apple’ın önümüzdeki mart ayında çıkaracağı iddia edilen yeni üründe daha yüksek çözünürlüklü bir ekranın yer alacağı, ancak bunun dışında fazla bir güncellemenin yapılmayacağı ve fiyatın düşürüleceği iddia ediliyor. Digitimes’ın iddiasına göre iPad 3’ün başlangıç fiyatında 100 dolarlık bir indirim yapılacak ve fiyat 399 dolara indirilecek.

Geçen yıl da benzer dedikodular dile getirilmiş, Apple’ın 2011’in ikinci yarısında da yeni bir iPad modeli tanıtacağı söylenmişti. Ancak, böyle bir şeyin gerçeğe dönüştüğünü görmedik. Bu nedenle Digitimes’ın dile getirdiği bu yeni iddianın gerçeğe dönüşmesi de biraz şüpheli. Üstelik Apple’ın bir yıl içinde aynı ürünün iki farklı yeni versiyonunu çıkardığını da pek görmedik, bunu da belirtmemiz gerek.

İlgili – Digitimes

İLGİLİ HABERLER