Teknoloji

Avusturalyalı yetkililere göre Apple Haritalar uygulaması tehlikeli durumlar yaratıyor

Geçtiğimiz yılın son günlerinde Apple’ın Haritalar uygulamasını kullanan bazı Avusturalyalı sürücüler uygulama tarafından hedefleri olan Mildura kenti yerine Murray-Sunset Milli Parkı’nın ıssız bir bölgesine yönlendirilmiş ve potansiyel bir hayati tehlikeyle karşı karşıya kalmışlardı. Yaşanan bu olayın ardından Avusturalya’daki yerel polis birimlerinden biri motorsiklet sürücülerini Apple Harita uygulamasını kullanmamaları konusunda uyarmıştı. Yaşanan bu olayın ardından Apple üzerine düşeni yapmış ve hatalı yön bilgilerini hemen değiştirmişti.

apple-haritalar-avusturalya-fireready-140213

Ancak Apple Haritalar uygulaması Avusturalyalı yetkililerin gözünde halen bir ”sorun kaynağı” olmaya devam ediyor. Ülkenin Victoria eyaletinin Kırsal İtfaye Birimi tarafından yapılan açıklamada Apple’ın Haritalar uygulamasındaki tutarsızlıklar nedeniyle birimin FireReady isimli yangın bildirim uygulamasında ciddi problemler oluştuğu belirtildi. Yapılan açıklamada Apple’ın Haritalar uygulamasında Victoria bölgesindeki pek çok kasabanın yanlış konumlandırıldığı ifade edildi.

Birim sözcüsü tarafından Sydney Morning Herald gazetesine yapılan açıklamada pek çok kasabanın bölgenin kırsalından ziyade merkezinde gösterildiği dile getirildi. Yetkililer sorunun hızlı bir biçimde çözümü için Apple ile temasa geçtiklerini, ancak kendilerinden hataların bildirilmesi için Haritalar uygulaması içindeki özelliği kullanmalarının istendiğini belirttiler. Birim yaşanan sıkıntıların önüne geçmek için kullanıcılardan haritada yazan isimler yerine GPS konumlarına odaklanmalarını istedi.

İlgili >> Sydney Morning Herald

İLGİLİ HABERLER