Teknoloji

Avrupalı rulo projesi ucuz OLED’ler vaat ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Baskılı ve esnek OLED’ler açıkçası bilinmeyen bir alan değil, ancak Finlandiya’tan VTT Teknik Araştırma Merkezi’nin öncülük ettiği bir kısım Avrupalı organizasyonlar herşeyi biraz daha öteye taşımayı amaçlıyor. İddia ettiklerine göre, elde ettikleri OLED materyal ile ürün paketlemeden kartvizite kadar birçok eşyayı ucuza üretmek mümkün.

Herşeyi bu kadar mümkün kılan olay olağan rulodan ruloya baskı teknolojisi. Bu teknoloji hem materyalin üretim maliyetlerini düşürüyor hem de üretim aşamasını hızlandırıyor. Elde edilen bu gizemli madde üç dört kağıt kalınlığında ve nem engelleyici filmler içerisine yerleştirilmiş organik sensörler içeriyor.

Araştırmacılara göre, sözü edilen bu sensörler paket içerisinde satılan yiyeceklerin tazeliğini saptamak amacıyla kullanılabilir, ya da bir kopya koruma ölçüsü olarak.

Eğer herşey planlandığı gibi giderse, araştırmacılar bu materyalin birkaç yıl içerisinde ticari kullanıma sunulacağını söylüyor ve bazı uygulamalar için bu materyalin maliyetinin sadece birkaç sent olacağını ekliyorlar.

İLGİLİ HABERLER