Eğlence

Avrupa’da 1.5 milyon kadar PS Move oyun kumandası satılmış

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin PlayStation 3 için geliştirdiği hareket algılamalı oyun kumandası Move birkaç haftadır piyasada. Bu cihaz çıktığı ilk günlerde fazla ilgi görmemiş gibi gözükse de, Move momentumunu giderek yükseltiyor. En azından Avrupa’da durum böyle. Sony Avrupa’dan Andrew House Move’un bu kıtadaki satışlarının oldukça iyi olduğunu belirtti.

Bloomberg’e konuşan House, bu çevresel oyun arabirim cihazının sadece Avrupa genelinde 1.5 milyon adet satıldığının altını çizdi. Sony’nin olacağına inandığı şey yavaş yavaş gerçekleşiyor gibi. Satışlar Noel ve yılbaşı öncesinde daha da yükselebilir, bu da Sony’nin daha fazla ürün üretmeye başlayacağı anlamına geliyor.

Avrupa’da parlak görünen tablo ABD’de biraz daha farklı gibi. Wedbush Morgan analistlerinden Michael Pachter, Move’un ABD’deki satış rakamlarının çok da muazzam olmadığını iddia ediyor. Pachter’ın tahminlerine göre Move piyasaya çıkışından beri bu ülkede sadece 300 bin adet satılabilmiş. Bu sayı Move’un konsolla birlikte satıldığı paketleri de kapsıyor. Sony Computer Entertainment of America resmi Move satış rakamlarını açıklamış değil. Belki resmi satış rakamları analistin tahminlerinden daha yüksek olabilir.

İlgili – Joystiq

İLGİLİ HABERLER