Teknoloji

Avrupa’daki yeni iPhone kullanıcılarının üçte biri Android’den geliyor

ios 13
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-plus-inceleme-00004

Apple’ın Android kullanıcılarını iOS’e çekmek için yaptığı çalışmalar Avrupa’da meyvesini vermişe benziyor. Kantar WorldPanel tarafından açıklanan son verilere göre, 2015’in ilk çeyreğindeki yeni iPhone satışlarının yüzde 33’ü Android kullanıcılarına yapıldı. Apple CEO’su Tim Cook da şirketin yatırımcılarla gerçekleştirdiği son buluşmada, diğer platformlardan geçişlerin eskisine kıyasla yükseldiğini belirtmiş ve iPhone 6 ile iPhone 6 Plus’ın son üç yıldır Android’den kullanıcı çekme konusunda en başarılı olan iPhone modelleri olduğunu doğrulamıştı.

Diğer mobil platformlardan gelecek kullanıcıları teşvik etmek isteyen Apple, iOS’e veri transferini adım adım anlatan kılavuzlar yayınlamıştı. Buna ek olarak, ABD ve Avrupa’da yürütülen ve farklı mobil işletim sistemli cihazları da kapsayan takas programının süresi geçtiğimiz mart ayında uzatılmıştı. Böylelikle Android, Windows Phone veya BlackBerry telefon kullananların iPhone’a geçişini kolaylaştıran Apple’ın aradığını bulduğu, Kantar WorldPanel tarafından açıklanan veriler sayesinde anlaşılıyor.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile ekran boyutunu büyüten Apple, bu kararının da meyvelerini topluyor. Phablet kategorisindeki akıllı telefonların fazlasıyla ilgi gördüğü Çin’de iOS telefon satışları yüzde 9.2 oranında artarken, satılan yeni akıllı telefonların yüzde 26.1’ini yeni iPhone’lar oluşturdu. Android satışları yüzde 8 oranında azalsa da, işletim sisteminin Çin pazarındaki liderliği devam ediyor. Android telefon satışlarının büyük ölçüde Xiaomi ve Huawei gibi yerel üreticiler üzerinden gerçekleşmesi, Apple’ın Çin’deki stratejisinin temelde ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Şirket geçtiğimiz çeyrekle birlikte Çin’in pazar büyüklüğü bakımından Avrupa’yı geride bıraktığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER