Teknoloji

Avrupa Uzay Ajansı ilk Merkür görevinde kullanacağı üç aracı tanıttı

avrupa-uzay-ajansi-merkur-131015

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), 2017’de Güneş’e en yakın gezegen konumundaki Merkür’ün keşfi için insansız bir sefer düzenleyecek. “BepiColombo” adını taşıyan bu görevde kullanılacak üç uzay aracı, ESA tarafından görücüye çıkarıldı. Tanıtılan iki yörünge aracının ve elektrikli yakıt modülünün testlerinin devam ettiği belirtilirken, araçlar camlar arkasında sergilendi.

Avrupa Uzay Ajansı, BepiColombo’da kullanılacak araçların işlevleri konusunda da bilgi verdi. Yukarıdaki fotoğrafta mavi ışığın altında görülen yörünge aracı, Merkür’ün yüzeyini ve iç kompozisyonunu inceleyecek. Kırmızı ışık altındaki Merkür Transfer Modülü ise yörünge araçlarını hedeflerine taşıyacak.

Bu iki aracın altında Avrupa Uzay Ajansı’nın imzası bulunuyor. Yeşil ışıkla aydınlatılan ve Japonya tarafından geliştirilen araç ise Merkür’ün manyetik alanını inceliyor.

Avrupa Uzay Ajansı’ndan yapılan açıklamada, Merkür görevinin Güneş sisteminin en küçük ve en az keşfedilmiş gezegeninin daha iyi tanınması amacıyla ESA’nın Mariner 10 ve NASA’nın Messenger görevlerinin izlerini takip ettiği belirtildi. Son dönemdeki uzay projeleri genelde NASA ve Pluto odaklı olurken, Güneş’e en yakın gezegeni merkeze alan bir görev kulağa sıra dışı ve ilginç geliyor.

İLGİLİ HABERLER