Teknoloji

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde BlackBerry servislerine erişilemiyor (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da kullanılan BlackBerry cihazlarının web, e-posta ve BBM erişimi kesintiye uğradı. Bugün öğle saatlerinde baş gösteren kesintinin sebebi olarak İngiltere’nin Slough şehrinde yer alan veri merkezinde meydana gelen arıza gösteriliyor. RIM’in Büyük Britanya birimi problemi araştırdığını belirtse de, çözüm için kesin bir zaman ölçütü vermedi.

BlackBerry servislerinin çöküşüyle ilgili olarak Twitter’da kullanıcılar tarafından birçok mesaj geçiliyor. Bu arada Bahreyn’de faaliyet gösteren Batelco ve Mısır’da faaliyet gösteren Vodafone problemle ilgili olarak RIM’in sunucularını işaret etti. Türkiye’deki BlackBerry kullanıcıları bağlantıda sorun yaşadıklarını Twitter üzerinden dile getiriyor. Biz de Vodafone Türkiye üzerinden hizmet alan BlackBerry cihazımızda benzer şekilde internet erişim problemi yaşıyoruz. Umarız RIM kısa sürede bu sorunun üstesinden gelir.

İlgili – BBC

Güncelleme: Yaşanan bu kesintinin sebebi olarak BlackBerry Internet Servis 4.1 sistemine geçiş gösteriliyor. Bu güncelleme bittiğinde büyük ihtimalle BlackBerry servisleri tekrar erişime açılacaktır. Öte yandan BlackBerry Messenger 6.0.0.129 ve AppWorld 3.0.1 sürüm güncellemeleri de yarından itibaren tüm kullanıcılara açılacak.

Teşekkürler Ömercan Çelikler!

İLGİLİ HABERLER