Teknoloji

Avrupa Komisyonu’nun elindeki Google şikayetlerinin sayısı dokuza ulaştı

Avrupa Komisyonu’nun elinde Google’ı hedef almış toplam dokuz resmi antitröst başvurusu bulunuyor. Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak yeni şikayetlerin küçük şirketlerden geldiğini söylerken bir başka kaynak ise şikayetlerin ikisinin yeni olduğunu, üç tanesinin ise ulusal düzenleyicilerden geldiğini belirtti.

Düne kadar Avrupa Komisyonu elinde sadece dört adet şikayetin bulunduğunu belirtmişti. Microsoft da Avrupa Komisyonu’na resmi şikayette bulunmuştu. Şirketin genel hukuk danışmanı Brad Smith arama devinin rakiplerinin müşterilerine arama sonuçlarını sağlaması ve reklamcıları etkilemesi için gerekli olan içerik ve veriye erişimi üzerindeki engellemeleri genişletmekte olduğunu işaret etti. Microsoft’a göre Google Avrupa arama pazarının yüzde 95’ini elinde bulunduruyor.

Avrupa Komisyonu Google hakkında rekabeta aykırı reklam çalışmaları nedeniyle soruşturma açmıştı. Ayrıca ABD’de de Federal Ticaret Komisyonu Google’ın ticari faaliyetlerini inceleyeceğini açıklamıştı. Arama devi yürütülen soruşturmalar sırasında kurumlarla tam bir işbirliği içinde bulunacağını belirtmişti.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER