Teknoloji

Avrupa Komisyonu Alcatel-Lucent’in Nokia’ya satışını onayladı

Nokia-Alcatel-Lucent-140415

Avrupa Komisyonu, Nokia’nın ağ ekipmanları üreten Alcatel-Lucent’i 15.6 milyar avro karşılığında satın almasına yeşil ışık yaktı. Tarafların yakın rekabet içinde olmadıklarını belirten Avrupa Komisyonu, satışın ardından küresel rakiplerin pazardaki varlıklarını sürdüreceğine dikkat çekti.

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada Nokia’nın telekom endüstrisindeki gücünün Avrupa merkezli olduğu, Alcatel-Lucent’in temel etkinlik alanının ise Kuzey Amerika olduğu belirtildi. Sektör liderliğinin Ericsson’da kaldığını vurgulayan Komisyon; Samsung, ZTE ve Huawei gibi Asyalı şirketlerin de telekom ekipmanları pazarında aktif rekabeti sürdürdüğünü ifade etti.

Avrupa Komisyonu’nun onayı, Nokia’nın temel odak noktasını son kullanıcıdan kurumsal pazara kaydırma çalışmaları için önemli bir mihenk taşı niteliğinde. Finli şirketin halihazırda mobil cihaz pazarında tutunma konusunda sıkıntı yaşadığı biliniyor.

Şirket, Cihazlar ve Servisler birimini 2013’te Microsoft’a satmış ve yeniden yapılanma sürecine girmişti. Nokia’nın Here Haritalar birimini de yakında Audi, BMW ve Mercedes’in de dahil olduğu Alman otomotiv üreticileri konsorsiyumuna satması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER