Eğlence

Avrupa Komisyonu Apple’ın Shazam’ı satın almasını inceleyecek

shazam android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

avrupa komisyonuApple kısa bir süre önce popüler müzik tanıma servisi Shazam’ı satın aldığını duyurmuştu. Taraflar arasındaki anlaşmanın bir sorun yaratmayacağı düşünülse de, Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan inceleme akıllarda bazı soru işaretleri olduğunu gösteriyor.

Komisyondan yapılan açıklamada, anlaşmanın incelenmesi için Avusturya, Fransa, İspanya ve İzlanda’nın da aralarında bulunduğu ülkelerden talep geldiği belirtildi. Komisyon, gelen talep doğrultusunda satın almanın Avrupa Birliği’nin birleşme yasalarına uygun olup olmadığını inceleyecek.

İnceleme talebinde bulunan ülkeler, Apple’ın Shazam’ı satın almasının yerel rekabete nasıl bir etki yapacağının görülmesini istiyor. Bu inceleme nedeniyle Apple’ın Shazam’ı satın alma sürecini tamamlamak için komisyonun onayını alması gerekiyor. Komisyonun ekstra taleplerle satın almayı onaylayabileceği gibi, daha geniş kapsamlı bir inceleme başlatabileceği de belirtiliyor.

Avrupa Komisyonu rekabetin zedelenmesinden endişe ediyor

Apple Shazam’ı geçtiğimiz aralık ayında satın almıştı. Satış bedeli konusunda resmi bir açıklama yapılmasa da, Apple’ın 400 milyon dolar civarında bir rakam ödediği ifade edilmişti. Apple’ın Shazam’dan nasıl faydalanacağı henüz bilinmese de, Shazam’ın teknolojisinin Apple Music’e entegre edilmesi akıllara gelen ilk seçenek oluyor. Shazam henüz bağımsız bir uygulama olarak varlığını sürdürse de, Apple’ın uygulamayı kapatması da ihtimaller arasında yer alıyor. Bunun Apple Music’in en büyük rakibi Spotify’ı da ciddi anlamda etkileyebileceği belirtiliyor. Hem Spotify hem de Apple Music, Shazam üzerinden her gün kayda değer bir trafik çekiyor. Avrupa Komisyonu tarafındaki endişenin merkezinde de Apple Music ve Spotify arasındaki rekabet ortamının zedelenme ihtimali yatıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER