Teknoloji

Avrupa Facebook’tan kullanıcı gizliliği için daha sıkı kurallar uygulamasını istiyor

facebook business suite e-ticaret
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

avrupa facebookAvrupa Facebook kullanıcılarının gizliliği konusunda daha sıkı kuralların uygulanmasına yönelik taleplerini düzenli olarak gündeme getiriyor. Avrupa Birliği’nin yanı sıra, üye ülkelerin ilgili kuruluşları da sosyal paylaşım sitesine çağrıda bulunuyor. Bu çağrıyı son olarak Fransa ve Hollanda tekrarladı.

Her iki ülkenin gizlilik izleme kurumları tarafından ayrı ayrı yapılan açıklamalarda, Facebook’un kullanıcılara veri yönetimi için yeterli kontrolü sağlamadığı ve kullanıcıların rızası olmadan üçüncü taraf web siteleri üzerinden bilgi topladığı belirtildi.

The New York Times ise ülkelerin gizlilik izleme kurumlarının Facebook’a karşı etkin bir yaptırım gücünün olmadığına dikkat çekti. Fransızlar Facebook’a 150 bin avroluk bir ceza kesebilirken, Hollanda’dan böyle bir yaptırım da gelmedi. The New York Times, sosyal paylaşım sitesinin ilgili kurumlarla uzlaşma yoluna gidebileceğine de dikkat çekti. Yine de, her iki kurumun talebinin de Facebook’un üzerinde bir gücünün olmadığını belirtmek gerekiyor.

Avrupa Facebook tarafından uygulanan çeşitli yöntemlere karşı çıkıyor

Avrupa’nın Facebook’un gizlilik politikası çerçevesinde uyguladığı çeşitli yöntemlere karşı çıkıyor. Facebook ise kıta genelinde uygulanan katı gizlilik politikalarına uyduğunu savunuyor. Avrupa Birliği, geçtiğimiz yıl Facebook’un kişi etiketi önerme sisteminin birlik üyesi ülkelerde devre dışı bırakılmasına karar vermiş, aynı zamanda WhatsApp’tan veri çekilmesine de son verilmesini istemişti.

İLGİLİ HABERLER