Teknoloji

Avrupa Birliği’nden Facebook’a yüz tanıma sistemiyle ilgili soruşturma

Avrupa Birliği’nden Facebook’a yüz tanıma sistemiyle ilgili soruşturma

Facebook’un yüz tanıma sistemi bir süredir faaliyet gösteriyor. Kullanıcıların fotoğraflarda arkadaşlarını etiketlemelerine yardımcı olması amacıyla geliştirilen bu sistem varsayılanda kapalı geliyor. Kullanıcıların bu sistemi kendi rızalarıyla açması gerekiyor. Aslında “gerekiyordu” demek daha doğru olur, çünkü küresel çapta açılımı gerçekleşen bu servis artık varsayılanda aktif olarak geliyor. Bu gelişme de idari yetkilileri alarma geçirdi ve Avrupa Birliği’nin veri koruma gözlemcilerini şirketin üzerine saldı.

Avrupa Birliği’nin 27 ülkesinden üyelerin yer aldığı bu grup muhtemel kural ihlâllerini araştıracak. Öte yandan İrlanda’daki veri koruma otoriteleri Facebook’un fotoğraf etiketleme özelliğinde kullanılacak yüz tanıma sistemini soruşturmaya başladı. Avrupa Birliği’nin Lüksemburg’lu veri koruma gözlemcisi Gerard Lommel, insanların fotoğraflarda etiketlenmesi işleminin kişinin rızasına bağlı olduğunu ve varsayılan olarak aktif şekilde gelemeyeceğini belirtti.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Razer Kiyo V2 X, akıcı görüntülü görüşmeler için 4.891,52 TL
Satın Al
Logitech G102, 8.000 DPI sensör ve RGB aydınlatmayı 664 TL’ye sunuyor
Satın Al
Üçlü TP-Link Deco M4 paketi, evdeki Wi‑Fi kapsamasını 4.709 TL’ye genişletiyor
Satın Al
TP-Link Archer AX55, Wi‑Fi 6 ve Gigabit bağlantıyı 2.949 TL’ye getiriyor
Satın Al
Tapo C510W, dış mekânda 2K görüntü ve hareket takibini 2.084 TL’ye sunuyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl