Teknoloji

Avrupa Birliği’ndeki öğrencilerin yüzde 20’sinin bilgisayar erişimi yok

avrupa birliği dijital hizmetler yasası

Avrupa Komisyonu okullardaki BT donanımını inceleyen son araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Cihazların sayı ve çeşitliliğinin artmış olması araştırmadaki en olumlu sonuç olarak göze çarpsa da, bu artışın dağılıma eşit bir biçimde yansımaması dikkat çekiyor. AB bölgesindeki sınıflarda bulunan PC sayıları 2006’nın iki katına çıkarken, 8. ve 11. sınıflar arasındaki öğrencilerin yüzde 20’sinin dersler esnasında bilgisayar kullanamamış olması en büyük problem olarak AB’nin önünde duruyor.

avrupa-birligi-bayrak-100413

Danimarka ve İsveç gibi İskandinav ülkeleri sınırları içinde bulunan neredeyse tüm öğrenci ve öğretmenlere sınıfta bilgisayar erişimi sağlarken, büyük ekonmik problemlerle mücadele eden Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ta öğrenci ve öğretmenlerin sadece üçte biri sınıfta bilgisayar erişimine sahip. Araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer ilginç sonuçsa dizüstü bilgisayar, netbook ve tabletlerin pek çok okulda  masaüstü bilgisayarın yerini almaya başlaması. Bu yeni eğilimde de bayrağı İskandinavlar taşıyor. Bölge ülkelerinde internete bağlı dizüstü bilgisayar başına 10’dan az öğrenci düşerken, Romanya’da bir dizüstü bilgisayar başına düşen öğrenci sayısı 500’ü buluyor.

Araştırmaya göre öğrencilerin kişisel teknolojilerini okulda kullanma oranı da giderek artıyor. Derslerde cep telefonu kullanımının doğal bir kavrama dönüştüğü ifade edilirken, bu durumun yol açabileceği olumsuz sonuçlara karşın öğrencilere verilecek eğitimin önemi vurgulandı.

İlgili >> Avrupa Komisyonu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER