Teknoloji

Avrupa Birliği Facebook hakkında soruşturma başlatabilir

facebook abd
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Almanya ve İngiltere’de hakkında yürütülen soruşturmalarla uğraşan Facebook’un başı yine dertte gibi görünüyor. The Financial Times’ın haberine göre, Avrupa Birliği Facebook hakkında bir soruşturma başlatmaya hazırlanıyor. Sosyal medya devinin sınıflandırılmış reklamcılık alanında gücünü kötüye kullandığı iddiasıyla başlatılacağı söylenen soruşturmanın merkezinde ise Marketplace hizmetinin bulunacağı belirtiliyor.

Facebook Marketplace 2016’da bazı sorunlarla faaliyete geçmiş, ancak aradan geçen zaman içinde Facebook’un geniş kullanıcı kitlesinin de sayesinde başarılı bir pazar yerine dönüşmüştü. Özel vitrinlerin ve katalogların da oluşturulabildiği servis, küçük işletmelere de yeni bir alan tanımıştı.

Ancak Avrupa Birliği’ndeki yetkililer, Facebook’un Marketplace’i reklamlarda öne çıkararak rakiplere karşı avantaj sağladığını düşünüyor. Bu noktada Facebook’un şimdiye kadar Avrupa Birliği’nin doğrudan soruşturmadığı tek büyük teknoloji şirketi olduğunu belirtmek gerekiyor.

Facebook hakkında soruşturma başlatmaya hazırlanan Avrupa Birliği, diğer büyük teknoloji şirketlerinin önemli bir kısmını cezalandırmış durumda. Apple ve Amazon hakkında hâlihazırda soruşturmalar yürüten Avrupa Birliği, Google’a da farklı soruşturmalarda toplam 10 milyar dolara yakın ceza kesmişti.

İLGİLİ HABERLER