Teknoloji

Avrupa Birliği’nden bir soruşturma da Facebook’a

facebook avrupa birliği

Veri toplama ve bu verilerden maddi kazanç elde etme konusundaki uygulamaları nedeniyle Avrupa Birliği‘nin radarına takılan tek teknoloji şirketi Google değil. Facebook da Avrupa Birliği tarafından mercek altına alınmış gibi görünüyor.

Avrupa Birliği’nden Reuters’e yapılan açıklamada, Facebook hakkında da bir ön soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bu soruşturmalar verilerin toplanma, işlenme, kullanılma ve reklam amacıyla paraya çevrilme yöntemleriyle ilgilidir.”

Yetkililer, soruşturma sonucunda Facebook’un üçüncü tarafların veri kullanımına API erişimine karşılık bir kısıtlama getirip getirmediğini öğrenmeyi hedefliyor. Ortada bir ihlâl varsa Facebook’un bunu neden gerçekleştirdiğini anlamak da Avrupa Birliği’nin hedefleri arasında bulunuyor.

Facebook Avrupa Birliği soruşturması konusunda sessiz

Facebook’tan şimdilik Avrupa Birliği’nin soruşturması hakkında bir açıklama yapılmış değil.

Avrupa Birliği yetkililerinin teknoloji şirketlerinin depoladığı geniş veri yığınları konusunda endişeli olduğuna dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bu verilerin rakip şirketleri baltalamak amacıyla kullanılıp kullanılmadığının da Avrupa Birliği’nin üzerinde durduğu noktalardan biri olduğu belirtilmişti. Yetkililerin Facebook’un Marketplace servisini de sınıflandırılmış reklam pazarı ve şirket ile rakipleri arasındaki ticari bağlar nedeniyle incelemeye aldığına dair haberler de geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER