Teknoloji

Avrupa Birliği’nden Elon Musk’a Twitter uyarısı

elon musk twitter avrupa birliği

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından platformun içerik moderasyonunda gevşeme olabileceği belirtiliyor. Ancak işlerin Musk’ın arzuladığı kadar rahat ve pürüzsüz işlemeyebileceği de şimdiden anlaşılıyor. The Financial Times’a konuşan Avrupa Birliği iç pazar komiseri Thierry Breton, Musk’ın Twitter’ının AB kurallarına tabi olacağını hatırlattı.

Söz konusu kurallar arasında AB’nin kısa süre önce duyurduğu Dijital Hizmetler Yasası da yer alıyor. Birlik bu kurallarla yanlış bilgilere karşı daha etkin şekilde mücadele etmeyi amaçlıyor. Musk’a “hoş geldin” diyen Breton, Tesla CEO’sunun kurallara uyması gerektiğinin altını çizdi.

Dijital Hizmetler Yasası çerçevesinde Twitter’ın ve diğer internet şirketlerinin yanlış bilgilerle mücadele yöntemlerini açık şekilde paylaşması isteniyor. Buna ek olarak; reşit olmayanlara, etnik gruplara, siyasi bağlantılara, dinlere ve cinsel yönelimlere yönelik reklam hedeflemesi de yasaklanıyor.

Şirketlerden içerik öneri sistemlerinin nasıl işlediğini paylaşmalarını isteyen Avrupa Birliği, araştırmacılarla veri paylaşımını da zorunlu hâle getiriyor. Bu kurallara uymayan şirketleri yıllık küresel gelirlerin yüzde 6’sına kadar varan oranlarda cezalar bekliyor.

Avrupa Birliği tarafından yapılan bu uyarının Twitter ve Elon Musk cephesinde nasıl yankı bulacağı merak ediliyor. Ancak Musk’ın şimdiye kadar çizdiği profil, Twitter’ın yeni dönemde devletlerle olan ilişkisini izlemenin ilginç olacağını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER