Teknoloji

Avrupa Birliği dijital ürünlerdeki bölgesel kısıtlamaları kaldırmak istiyor

avrupa birliği dijital hizmetler yasası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

avrupa-birligi-bayrak-100413

Çevrim içi servisler ve dijital ürünlerdeki bölgesel kısıtlamaların gereksiz olduğunu yüksek sesle dile getiren son kurum Avrupa Birliği oldu. “Dijital Ortak Pazar” adını taşıyan yeni bir strateji oluşturan AB, şirketlerin çevrim içi servislerinde coğrafi kısıtlama uygulamasını engellemeye hazırlanıyor. Avrupa Birliği yetkilileri, bu tarz kısıtlamaların geniş AB pazarında uygulanamayacağının altını çiziyor.

AB’nin bu hedef doğrultusunda hangi adımları atacağı henüz bilinmiyor, ancak mayıs ayında “Dijital Ortak Pazar” programının detaylarının açıklanmasıyla birlikte yol haritasının açığa kavuşması öngörülüyor. AB’nin planının hayata geçmesi durumunda Almanya’da Fransa için hazırlanan Netflix içeriklerini izlemek mümkün olacak.

Çevrim içi servislere bu yönde çağrı yapmak AB için çok zor bir şey olmasa da, lisanslama süreçlerinin ülke tabanlı olarak yürütülmesi şirketler adına işleri biraz zorlaştırıyor. AB’nin bu durumu ortadan kaldırmak adına tüm birliği kapsayan lisans anlaşmalarını ve fiyat politikalarını devreye sokabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER