Teknoloji

AVG yenilenen gizlilik sözleşmesine göre dolaşma verilerinizi satabilir

avg-logo-200915

AVG gizlilik sözleşmesinde birtakım değişiklikler yaptı, yenilenen dokümanda güvenlik şirketi ücretsiz olarak sunduğu ürünlerden para kazanmak için “kişiye özel olmayan” verileri kullanabileceğini itiraf ediyor.

Söz konusu “kişiye özel olmayan” veriler arasında kullanıcının cihazının markası, dili ve kullanılan uygulamalar gibi bilgiler bulunuyor. Şirket kimlik bilgilerini ifşa edebilecek herhangi bir veriyi satmadığını, topladığı verilerin anonim olduğunu ve kullanıcıyla bağlantı kurulmasını sağlayacak herhangi bir unsurla depolanmadığını üstüne basa basa dile getiriyor.

Güncellenen sözleşmeye göre, AVG kullanıcıların sağladığı verileri toplayabiliyor, aynı zamanda web siteleri, uygulamalar ve diğer ürünlerdeki aktiviteleri ve aramaları izlemek için çerezler kullanabiliyor. Bu detayları anonim veri profilleri oluşturmak veya istatistiksel bilgiler meydana getirmek için kullanabiliyor ve daha sonra oluşturduğu bu bilgileri de satabiliyor.

AVG’den bir sözcünün Wired UK’ye verdiği demece göre, AVG gizlilik sözleşmesinin dilini daha şeffaf olmak ve insanların ücretsiz kullandıkları ürünlerden para kazanılabileceğini açık şekilde bilmesini sağlamak için güncelledi.

AVG’nin yeni gizlilik sözleşmesi şartları 15 Ekim 2015’ten itibaren yürürlüğe girecek. Bu tarihten sonra AVG ürününü kullanmaya devam etmek, bu sözleşmenin kabul edildiği anlamına geliyor. Aksini isteyenler için söz konusu toplama işlemini devre dışı bırakmanın yolları sunuluyor. AVG sözcüsü, güvenlik şirketinin kişiye özel olmayan verileri kullanmasını istemeyenlerin sunulan yöntemlerle bunu devre dışı bırakabileceklerini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER