Eğlence

Avengers: Endgame vizyona girer girmez rekorları alt üst etti

avengers: endgame

Son yılların ve özellikle son günlerin bir çizgi roman hayranı olmak için muhteşem zamanlar olduğu söylenebilir. Bir zamanlar sadece “ineklere özgü” olarak görülen çizgi roman dünyası, barındırdığı süper kahramanlarla eğlence endüstrisinin itici gücü hâline gelmiş durumda. Avengers: Endgame, vizyona girer girmez kırdığı rekorlarla bu önerinin hiç de yabana atılacak türden olmadığını gözler önüne seriyor.

Marvel Studios’un 22. filmi, vizyona girmesinin ardından beş gün içinde Kuzey Amerika’da 350 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Filmin küresel gişe hasılatı 1.2 milyar dolara ulaşırken, bunun 329 milyon dolarlık kısmı da Çin’den geldi. Geçtiğimiz yıl vizyona giren Infinity War; Kuzey Amerika’da 100 milyon dolar, tüm dünyada ise 560 milyon dolar açılış hasılatı elde etmişti.

Avengers: Endgame’in bu kadar yüksek hasılat elde etmesine çok da şaşırmamak gerekiyor. 2008’de Iron Man’in vizyona girmesinden bu yana Marvel Sinema Evreni’nin finali incelikle dokunuyordu. 11 yıl boyunca doğru oyuncular ve doğru hikâyelerle bir evren inşa eden Marvel’ın bu evrene son dokunuşu nasıl yapacağı uzun süredir merakla bekleniyordu.

Avengers: Endgame, eleştirmenlerden ve izleyicilerden de yüksek notlar alıyor. Filmin mevcut Rotten Tomatoes puanı yüzde 96 seviyesinde. Bu puanın üstüne çıkan tek Marvel filmi, yüzde 97’yi gören Black Panther olmuştu. Filmin mevcut IMDB puanı ise 9.1.

Avengers: Endgame, çıtayı Marvel için bile aşılması zor bir yere koymuşa benziyor. Şirketin bundan sonraki hamlesiyle yeni dönemi nasıl şekillendireceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER