Eğlence

Avengers: Endgame gişede dört nala koşuyor

avengers: endgame

Avengers: Endgame, gişe başarısını katlayarak sürdürüyor. Dünya genelinde 2 milyar dolar gişe hasılatını en hızlı geçen film olarak tarihe geçen Endgame, tüm zamanların gişe hasılatı en yüksek filmler sıralamasında ikinci sıraya yükseldi ve Avatar’ın arkasına yerleşti.

Filmin açılış haftasonundaki küresel gişe hasılatı 1.2 milyar dolar olmuştu. Endgame, vizyona girmesinden bu yana dünyanın dört bir yanında çeşitli rekorlar kırıyor. ABD’de perşembe günü vizyona giren filmler arasında en yüksek gelire ulaşan film unvanını ele geçiren Endgame, açılış hafta sonu performansıyla da tüm dünyada zirveye yerleşmişti. Çin ve Hindistan’da da tarihin en iyi açılışını yapan film, 1 milyar dolar barajını geçtiği hızla 2 milyar dolar barajını da arkasında bıraktı.

Endgame, tüm zamanların en yüksek gişe hasılatı sıralamasında da Avengers: Infinity War, Star Wars: The Force Awakens ve Titanik’i de geçmeyi başardı. Filmin kısa süre içinde gişe hasılatı 2.7 milyar dolar olan Avatar’ın da önüne geçmesi sürpriz olmayacaktır.

Avengers: Endgame, 2008’de ilk Iron Man filmiyle başlayan ve farklı karakterlerin yıldızı olduğu filmlerle adım adım inşa edilen bir döneme noktayı koyan film oldu. Bir dönemin kapanması, Marvel’ın süper kahramanlarının artık beyaz perdede görünmeyeceği anlamına gelmiyor. Marvel, önümüzdeki 10 yıllık dönem için 20 filmi vizyona sokmanın hazırlığını yapıyor. Yeni dönem, önümüzdeki temmuz ayında vizyona girecek Örümcek Adam: Evden Uzakta filmiyle başlayacak.

İLGİLİ HABERLER