Manşetler

Avea yeni akıllı telefonu Avea inTouch 2’yi tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kendi markasıyla geliştirdiği ilk akıllı telefon Avea inTouch’ı geçtiğimiz yılın sonunda piyasaya süren Avea, serinin ikinci telefonu için arayı fazla uzun tutmadı. Şirket yeni akıllı telefonu Avea inTouch 2’yi CEO Erkan Akdemir ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk’ün katıldığı basın toplantısında tanıttı. Akıllı telefon pazarında yüzde 27’lik bir penetrasyon oranına sahip olan Avea, yeni akıllı telefonuyla bu oranı daha yükseğe taşımayı hedefliyor.

avea-intouch-2

Toplantıda konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir şirket olarak temel hedeflerini Türkiye’de herkesin akıllı telefon sahibi olarak gösterdi. Avea’nın 2012 yılında akıllı telefon pazarına yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Akdemir, 2013’te de pazara yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ve bunun karşılığında penetrasyon oranını geçtiğimiz yılın 9 puan üstüne taşımayı başardıklarını dile getirdi. Avea inTouch’a gösterilen ilgiyi ”beklenenin üzerinde” olarak tanımlayan CEO, buradan aldıkları cesaretle Avea inTouch 2 için çalışmalarına başladıklarını ve 6 ay içinde cihazı hazırladıklarını ifade etti.

avea-intouch-2-060513

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk ise Avea inTouch 2’nin sahip olduğu özellikleri ve uygun fiyatıyla pazardaki en avantajlı akıllı telefonlardan biri olduğunu belirtti. Avea inTouch’ın kullanıcılarının yüzde 80’ine ilk akıllı telefon, yüzde 60’ınaysa ilk kez 3G deneyimi yaşattığını dile getiren Ertürk, Avea inTouch 2’nin bir akıllı telefondan beklenen her şeye sahip olduğunu ve akıllı telefon deneyiminde yepyeni bir dönem başlattığını sözlerine ekledi.

avea-intouch-2-siyah-arka-060513

Cihaz hakkında bilgi veren Ertürk, Avea inTouch 2’nin tarifeye ek ayda 1 TL’den başlayan fiyatlarla ya da peşin 449 TL karşılığında müşterilerle buluşacağını dile getirdi. Avea inTouch 2’nin Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlara tek tuşla bağlanabildiğine dikkat çeken Ertürk; şirketin Avea Bulutt, Avea Uygulama Vitrini, Avea Güvenlik, Avea NeNerede ve Avea Oyun gibi popüler uygulamalarının cihazla yüklü geldiğini belirtti. Avea ile MIT arasındaki işbirliğinin ilk meyvesi olan Avea FotoFilm de Avea inTouch ile yüklü gelen uygulamalar arasında.

avea-intouch-2-siyah-060513

Kutusundan Android 4.0.4 işletim sistemiyle çıkan Avea inTouch 2’nin boyutları 123×63.5×10 mm. 130 gram ağırlığındaki cihaz 4 inç’lik dokunmatik ekran, 1 GHz Qualcomm işlemci ve 5 megapiksellik kamera barındırıyor. Wi-Fi, Bluetooth ve GPS desteğine de sahip olan telefonda siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği mevcut.

İLGİLİ HABERLER