İncelemelerManşetler

Avea Samsung Galaxy Grand 2 LTE İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-grand-2-lte-inceleme-00022

Avea bir yandan kendi markasını taşıyan inTouch serisi akıllı telefonlarla rekabetin epey yoğun yaşandığı giriş ve orta segmentte mücadele ederken bir yandan da çeşitli üreticilerle işbirliği dahilinde öne çıkan ürünlerin Avea’ya özel versiyonlarını pazara sunuyor. Avea’ya özel Samsung Galaxy Grand 2 LTE de bunların son örneği oldu. 5.25 inç HD ekranıyla büyük ekran deneyimini yaşatan, dört çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kamera gibi başlıca teknik özelliklere sahip olan bu akıllı telefonla ilgili detayları incelememizde bulabilirsiniz.

samsung-galaxy-grand-2-lte-inceleme-00002samsung-galaxy-grand-2-lte-inceleme-00016samsung-galaxy-grand-2-lte-inceleme-00014samsung-galaxy-grand-2-lte-inceleme-00005Galaxy Grand 2 LTE tasarım açısından Samsung’un Galaxy S5 modelini epey andırıyor. Telefonun arkası suni derinden yapılmış plastik kapakla tamamen örtülüyken köşeleri Galaxy S5’inkine göre biraz daha yuvarlatılmış. 8.9 mm. kalınlıklı gövde segmentindeki diğer telefonların gövdelerine göre epey çekici görünüyor. Özellikle elimizdeki beyaz renkli versiyon uzaktan bakıldığında bile dikkat çekecek cinsten. Suni deri yüzeyli arka kapakta yer alan Avea logosunun da telefona ayrı bir hava kattığını söylememiz gerekiyor.

[quote_center]TASARIM SAMSUNG GALAXY S5’İNKİNDEN İZLER TAŞIYOR.[/quote_center]

Grand 2 LTE’nin kenarları metal görünümlü çerçeveyle çevrilmiş. Bu yapıyı Galaxy S5, Galaxy Note 3 gibi akıllı telefonlardan biliyoruz. Telefonun sağ kenarında güç butonu ve arka kapağı açmaya olanak sağlayan bir çentik bulunuyor. Sol kenarda ise ses tuşları konumlandırılmış. Tuşların yerleşimi diğer Samsung Galaxy telefonlarından farklı değil ve telefonu her iki elinizde de tuttuğunuzda telefonu elinizde oynatma zahmetine girmeden bu tuşlara rahatlıkla erişebiliyorsunuz. Alt kenarda microUSB portu ve mikrofon bulunurken üst kenarda da 3.5 mm. kulaklık jakını görüyoruz.

Galaxy Grand 2 LTE’nin 5.25 inç ekranını çevreleyen çerçevenin alanı çok küçük değil, ancak çok da büyük olduğunu söyleyemeyiz. Uzun kenarları saran çerçeve alanının büyüklüğü iyi ayarlanmış, böylelikle telefon tek elle kavrandığında eli fazla yormuyor, büyüklük hissi vermiyor. Ekranın altında yer alan bölüme ana ekran tuşu, onun her iki yanına da kapasitif dokunmatik navigasyon tuşları yerleştirilmiş. Ekranın üstünde ise Samsung logosu, 1.9 megapiksel ön kamera, sensörler yer alıyor.

[quote_center]5.25 İNÇ HD EKRAN TATMİN EDİCİ BİR GÖRSEL DENEYİM ELDE ETMEYİ SAĞLIYOR.[/quote_center]

samsung-galaxy-grand-2-lte-ekran-goruntuleri-00012
Avea’ya özel Samsung Galaxy Grand 2 LTE’nin 5.25 inç TFT kapasitif dokunmatik ekranı 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip. 280 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan bu ekranın parlaklığı yüksek, renkler de epey canlı görünüyor. Günlük kullanım sırasında bu ekran canınızı sıkmayacak, keskinlik bakımından da tatmin edecektir. Parlak ışık altında görünürlük açısından fazla sorun yok, görüş açıları da fena sayılmaz. 5.25 inç ekran telefonu kullanırken mümkün olan en yüksek faydayı elde etmenize olanak sağlayacaktır.

Donanım bileşenlerine bakacak olursak, Avea’ya özel Galaxy Grand 2 LTE’de 1.2 GHz dört Cortex A7 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 400 işlemcinin bulunduğunu görüyoruz. 1.5 GB RAM ve 8 GB dahili hafızaya sahip olan telefonda 64 GB’ye kadar kapasiteli kartlı destekleyen microSD kart yuvası da mevcut.

[quote_center]DÖRT ÇEKİRDEKLİ SNAPDRAGON 400 İŞLEMCİ ORTALAMALARI TUTTURUYOR.[/quote_center]

Galaxy Grand 2 LTE’nin dört çekirdekli Snapdragon 400 işlemcisi fazla şaşırtmıyor ve diğer Snapdragon 400 işlemcili orta segment telefonlarla aynı seviyede bir performans sergiliyor. AnTuTu Benchmark testinden 18000 civarında bir puan elde eden Samsung Galaxy Grand 2 LTE, günlük kullanımda fazla baş ağrıtmıyor; web’de gezinme, e-posta kontrolü, Android uygulamalarını düzgün şekilde çalıştırma gibi görevleri tatmin edici şekilde yerine getiriyor. Oyun konusunda da fazla sorun çıkarmıyor, yüksek profilli oyunları da, her ne kadar grafik kalitesi nispeten düşük olsa da, takılma olmaksızın oynamaya olanak sağlıyor.

Kablosuz bağlantı tarafında Galaxy Grand 2 LTE yeteri kadar güçlü sayılır. 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 + LE, A-GPS ve GLONASS destekli GPS, FM radyo gibi artık neredeyse standart hâlini almış kablosuz bağlantı desteklerinin yanı sıra HSDPA 42.2 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps 3G mobil geniş bant destekleri mevcut. Bu arada adından da anlaşılacağı üzere, Galaxy Grand 2’de LTE desteği de bulunuyor. Cat 3 desteği sayesinde 100 Mbps’ye kadar indirme ve 50 Mbps’ye kadar yükleme desteği sunuluyor. Bu destek sayesinde Galaxy Grand 2 LTE, yıl sonu itibarıyla kullanıma sunulması planlanan 4G şebekelerini şimdiden destekliyor, bu telefonu satın alanlar şimdiden 4G’ye hazırlanmış oluyor.

samsung-galaxy-grand-2-lte-inceleme-00020[quote_center]GALAXY GRAND 2 LTE’Yİ SATIN ALANLAR ŞİMDİDEN 4G’YE HAZIR.[/quote_center]

Avea Galaxy Grand 2 LTE ile gerçekleştirilen telefon görüşmeleri gayet net ve berrak bir sesle gerçekleştiriliyor, karşı tarafın sesini iyi şekilde alıyorsunuz. Çekim gücü bakımından da Galaxy Grand 2 LTE’yi iyi bulduğumuzu söylemeliyiz.

Galaxy Grand 2 LTE’de 2600 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Katalog değerlerine baktığımızda bu pilin 370 saate kadar bekleme ve 17 saate kadar konuşma imkanı sağladığını görüyoruz. Değiştirilebilir nitelikteki bu pil sayesinde Galaxy Grand 2 LTE normal yoğunluktaki bir kullanımda 1 ila 1.5 gün arasında tek şarjla kullanım imkanı veriyor. Bu da çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır.

samsung-galaxy-grand-2-lte-ekran-goruntuleri-00006samsung-galaxy-grand-2-lte-ekran-goruntuleri-00010Android 4.3 Jelly Bean Grand 2 LTE’de yüklü geliyor ve bunun üstünde de Samsung’un TouchWiz kullanıcı arayüzü çalışıyor. Bu telefonun fazla vakit geçmeden Android 4.4.4 KitKat güncellemesini alacağını tahmin ediyoruz. Söz konusu Avea markalı bir telefon olunca kullanıcı arayüzünde de doğal olarak Avea’nın dokunuşlarını görüyoruz.

Telefonun açılışında Avea logosu ve animasyonu dikkat çekerken kilit ekranında da Avea logosunun bulunduğunu görüyoruz. Öte yandan Avea’nın logosunun renklerini andıran gökkuşağı renklerinin tonlarını içeren bir duvar kağıdı da mevcut. Ve tabii ki Avea uygulamaları… Avea’nın Mobil Dergi, Online İşlemleri, Tivibu Cep, Seyahat, Müzik gibi uygulamaları Galaxy Grand 2 LTE’de yüklü olarak geliyor. Bu uygulamaların kısayolları ana ekrana yerleştirildiği gibi, uygulama menüsü içinde yer alan Avea klasörü içinden de bu uygulamalara erişmek mümkün oluyor.

[quote_center]AVEA’YA ÖZEL ARAYÜZ UNSURLARI VE AVEA UYGULAMALARI MEVCUT.[/quote_center]

Avea uygulamalarının dışında Samsung’un da çeşitli uygulamalarının sunulduğunu görüyoruz. Dropbox ve Hürriyet E-Gazete uygulamaları da diğer Samsung Galaxy telefonlarında olduğu gibi Avea’ya özel Galaxy Grand 2 LTE’de de kullanıcıları bekliyor. Ayrıca Google’ın her sertifikalı Android telefonunda gördüğümüz uygulamalar Google klasörü altında Grand 2 LTE’de hazır olarak bekliyor.

Galaxy Grand 2 LTE yazılım bakımından diğer Samsung telefonlarının sunmuş olduğu deneyimi sunuyor. Avea’nın uygulamalarıysa bu deneyimin üstüne eklenen ekstralar olarak nitelendirilebilir. Özellikle Avea abonelerinin bu uygulamalar sayesinde Galaxy Grand 2 LTE’yi daha verimli şekilde kullanacaklarını söyleyebiliriz.

Kameralar bakımından Galaxy Grand 2 LTE’nin orta segmentin çizgisini tutturduğunu söyleyebiliriz. Arkada bulunan 8 megapiksel kamera otomatik odak, LED flaş, coğrafi etiketleme, ekrana dokunarak odaklama, yüz ve gülümseme algılama gibi özellikleri barındırıyor. Ayrıca bu kamera 1080p Full HD video kayıt yeteneğine de sahip. Önde de 1.9 megapiksellik ikinci bir kamera bulunuyor. Samsung’un geçen yıl piyasaya çıkan Galaxy telefonlarında gördüğümüz Kamera uygulaması Grand 2 LTE’de de mevcut. Bu kamera uygulaması sayesinde fotoğraf ve video çekimi pratik şekilde yapılıyor. Çeşitli çekim modları sayesinde de farklı senaryolara uygun çekimler gerçekleştirilebiliyor.

Galaxy Grand 2 LTE ile çekilen fotoğraflar yeterli ışık altında gayet başarılı. Renk canlılığı, detaylar memnun edici seviyede. HDR modunu kullanarak da ışık dağılımı bakımından dengeli çekimler gerçekleştirebilirsiniz. Işık şiddeti azaldıkça gürültü etkisi biraz ortaya çıkıyor, gece çekimlerinde gürültü ve bulanıklığı önlemek için Galaxy Grand 2 LTE’yi mümkün olduğu kadar sabit tutmanızda fayda olacaktır. Yakın çekimlerde de Galaxy Grand 2 LTE’nin fena iş çıkarmadığı söylenebilir. Galaxy Grand 2 LTE günlük hayatta, ihtiyaç duyduğunuz anlarda fotoğraf ve video çekimi için ihtiyaçlara yeteri kadar cevap verecektir.

samsung-galaxy-grand-2-lte-inceleme-00028Avea’ya özel Samsung Galaxy Grand 2 LTE’nin piyasaya fiyatı 819 TL. Ayrıca Avea’nın 5 TL’den başlayan aylık ödemelerle çeşitli teklifleri de bulunuyor. Galaxy Grand 2 LTE sayesinde çekici görünüme sahip olan, HD ekranlı, optimum performans sunan, kamera bakımından da tatmin edici bir telefona sahip olabilirsiniz. Avea uygulamalarının varlığı sayesinde Galaxy Grand 2 LTE’nin sunduğu deneyim biraz daha zenginleştirilmiş oluyor. Uygun fiyatlı, ihtiyaçlarına yeteri kadar iyi şekilde cevap verebilen bir Android telefonu arayanlar Galaxy Grand 2 LTE’yi değerlendirme listesine alabilirler.

 

 

İLGİLİ HABERLER