Manşetler

Avea’dan iPhone ve iPad’e özel dijital dergi: Avea MobiLife

iPad’in çıkışıyla beraber yayıncılık sektörü de yepyeni bir içerik dağıtım kanalıyla tanıştı. Dokunmatik ekranları ve ergonomik tasarımlarıyla kullanıcılara basılı yayın okuma hissini verme konusunda büyük bir fırsat sunan tabletler dergiciliğin de kurallarının değişmesine yol açtı. Öncelikle basılı yayınların iPad’e ve diğer tabletlere özel dijital versiyonlarını görmeye başladık. Bu versiyonlar kağıda basılı versiyona göre kullanıcıyla daha fazla etkileşim imkanı sunuyordu. Aynı zamanda saklama konusunda da herhangi bir problem teşkil etmiyordu. Basılı yayınların tablet alanına uyum sürecini sadece tabletler için özel olarak hazırlanan dergiler izledi. Hatta iş öyle bir noktaya geldi ki, Newsweek gibi yılların haber dergisi bu yılın başından itibaren basılı versiyonunun yayınına son verdi, sadece tabletlere özel dijital versiyonu yayınlanmaya başladı.

Özellikle son iki yıldır mobil cihazları müşterilere sunma konusunda oldukça hızlı ve girişken davranan Avea yavaş yavaş kullanıcıların satın aldıkları mobil cihazlarda tüketecekleri içeriklere de el atmaya başlıyor. iPhone ve iPad gibi mobil cihazlara özel olarak yayınlanan Avea MobiLife da bu noktada önemli bir adım teşkil ediyor. Yılın hemen başında App Store üzerinden dağıtıma sunulan Avea MobiLife okuyucularına mobil teknoloji dünyasının en son ve önemli gelişmelerini aktarıyor, yeni çıkan mobil cihazları tanıtıyor. Kullanıcıların cihazlarını daha verimli şekilde kullanmasını sağlayacak ipuçları da sunan Avea MobiLife detaylı uygulama ve cihaz incelemeleri sayesinde kullanıcılara indirecekleri uygulamalar veya satın almayı düşündükleri cihazlar konusunda da yol gösteriyor.

Avea MobiLife’ın Ocak 2012 sayısında aşağıdaki konu başlıklarını bulabilirsiniz:

– CES 2013’te tanıtılan Sony Xperia Z ve Huawei Ascend Mate ile ilgili bilgiler
– iTunes Hediye Kartındaki parayı Apple kimliğine yükleme
– Android telefonlarda mobil veri yönetimi
– Avea Yedek, YouTube Capture, Flickr, Shazam Encore mobil uygulama incelemeleri
– Apple iPhone 5, HTC One X+ ve Nokia Lumia 820 gibi piyasaya yeni çıkmış akıllı telefonların detaylı incelemeleri

Ayrıca Aralık 2012 sayısında da iPad mini, HTC Windows Phone 8X ve Samsung Galaxy Note II’ye ait detaylı incelemeler yer alıyor. İkinci sayı olan Ocak 2013’ün yanı sıra ilk sayıyı da indirmenizi tavsiye ederiz.

Avea MobiLife’ın içeriğinin Teknoblog tarafından sağlanıyor olması da bir başka önemli nokta. Bu, Teknoblog okuyucularının alıştıkları üslup, tarz ve dopdolu içerikli incelemeleri, yazıları Avea MobiLife’ta da bulacağı anlamına geliyor.

iPhone, iPad ve iPod touch sahipleri Avea MobiLife uygulamasını iTunes App Store’dan ücretsiz olarak indirebilir. Dergi uygulaması cihazınıza yüklendikten sonra Gazete Bayisi altında görüntüleniyor. Böylelikle dergiye her zaman, aramak için zahmet çekmeden rahatlıkla ulaşacaksınız. Ayrıca yeni bir sayı yayınlandığı zaman da bildirimle haberdar edilme seçeneği de dergi tarafından sunuluyor, bundan yararlanmak konusunda seçim ise size kalmış.

Bu arada, Avea MobiLife çok yakında Android platformunda da okunabilir olacak.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER