Manşetler

Avea iPhone 5 ile uyumlu nano SIM kart dağıtımına başlıyor

iPhone 5 yepyeni bir SIM kart tipi olan nano SIM kartlarla çalışıyor. Piyasadaki mevcut mini veya microSIM kartların kesilerek nano SIM formuna sokulması biraz zor. Bu nedenle kullanıcıların mobil operatörlerini iletişim merkezlerine ve mağazalarına gidip mevcut SIM kartlarını değiştirmeleri gerekecek. Tabii ki bu noktada operatörlerin gerekli olan nano SIM kartı müşterilerine sunuyor olmaları gerek. Bazı gazetelerde nano SIM kartların aralık ayına kadar gelmeyebileceği gibi yazılar yazılırken biz daha en başında iPhone 5’in ne zaman Türkiye’ye geleceği ve nano SIM kartların kullanılacağıyla ilgili yazılarımızda nano SIM kartların kısa bir süre içinde Türkiye’de dağıtıma sunulacağı tahmininde bulunmuştuk. Bu tahminimiz doğru çıktı. Avea önümüzdeki pazartesi gününden itibaren nano SIM kart dağıtımına başlıyor.

Avea, 12.3 x 8.8 x 0.67 mm’lik ölçülere sahip olan ve 4FF olarak adlandırılan bu yeni SIM kartları iPhone 5 yurt dışına piyasaya getirmeden önce satışa sunmuş olacak. Böylelikle yurt dışından hemen iPhone 5 satın alacak Avea aboneleri cihazlarını vakit kaybetmeden kullanmaya başlayabilecek. Tahmin ediyoruz ki, diğer mobil operatörler de fazla vakit kaybetmeden nano SIM kart dağıtımına başlayacaktır.

BASIN BÜLTENİ

Dördüncü nesil SIM kart standardı “nano-SIM”; Türkiye’de ilk kez Avea’da!

Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü’nün (ETSI) verdiği kararla, dördüncü nesil SIM standardı olarak belirlen Apple tasarımı “nano-SIM”, Apple’ın yeni telefonu iPhone 5 ile birlikte piyasaya sunulurken; Türkiye’de de ilk kez 17 Eylül Pazartesi günü Avea bayilerinde iPhone kullanıcıları ile buluşacak

Türkiye?nin en genç ve hızlı büyüyen, lider teknoloji şirketi Avea; yeni nesil standartların tüketiciye ulaşmasında da öncü olmaya devam ediyor. Apple tarafından geliştirilen ve 1 Haziran 2012 itibariyle Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü’nce (ETSI) dördüncü nesil standardı olarak ilan edilen “nano-SIM”, Türk teknoloji meraklılarına ilk kez Avea bayilerden ulaşacak.

ETSI tarafından 4FF adı verilen yeni standart; 12,3 x 8,8 x 0,67 mm’lik ölçüleriyle, halihazırda kullanılan micro-SIM’lere oranla yüzde 40 daha ince olması nedeniyle; Apple’ın tüketiciye sunduğu cihazlara da yenilikler getirecek.

“nano-SIM” teknolojisi; Apple’ın, çok daha ince yapıda cihaz geliştirebilmesine imkan tanıyacak; kapladığı yerin yüzde 40 daha az olması da farklı donanımların iPhone’da kendine yer bulmasını sağlayacak.

Teknolojinin ilerlemesi ve tüketici alışkanlıklarının değişmesiyle, mobiliteye yapılan yatırımların her geçen gün arttığına dikkat çeken Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz; “Rekabetin yoğun yaşandığı sektörde inovatif gelişmeleri yakından takip ediyor, Avealıların son teknolojiyi en hızlı şekilde tecrübe etmesi için çalışıyoruz. Tüketiciyle ilk kez buluşturma ayrıcalığına eriştiğimiz ?nano-SIM? ile Apple kullanıcılarını Avea bayilerine bekliyoruz. Diğer taraftan; ?nano-SIM?, akıllı telefon pazarına ivme kazandıracak önemli bir değişim rüzgarını da beraberinde getirecek. Biz de Avea olarak; bu rüzgarın Türkiye?ye, Avea cephesinden esmesi için tüm çalışmalarımızı en iyi pozisyonda sürdürüyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER