Manşetler

Avea akıllı telefon hamlesini Avea inTouch 3 ile sürdürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

1,5 yıl önce kendi markasını kullanarak ilk akıllı telefonu inTouch’ı piyasaya süren Avea, akıllı telefon pazarındaki yolculuğunu Avea inTouch 3 ile sürdürüyor. Şirket yeni cihazını bugün İstanbul’da gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla görücüye çıkarttı.

IMG_18259

Toplantıda konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir, bilgi toplumuna giden yolda çok daha fazla kişinin akıllı cihazlardan yararlanması gerektiğini düşündüklerini belirtti ve bulutla büyümeden bahsedilen bir ortamda akıllı telefonlar ile mobil internetin yaygınlaşmasının hayati bir önem taşıdığını söyledi. Avea CEO’su bu noktada operatörlerin önemli bir görev üstlendiğini ve Avea olarak bu görevi yerine getirdiklerine inandıklarını belirtti. inTouch markasının rakip operatör müşterileri arasıdnaki bilinirlik oranının yüzde 41 olduğunu söyleyen Akdemir, Avea markalı telefonların şirket tarafından satılan akıllı telefonlar arasındaki payının yüzde 12’ye ulaştığının altını çizdi.

IMG_18293

Avea inTouch 3’ün bir bölümünü Türkiye’de ürettiklerinin altını çizen Avea CEO’su, yerli üretim desteklendiği takdirde ortaya ülke ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunacak bir iş kolunun çıkacağına inandıklarını ifade etti. Akdemir cep telefonundaki vergilerin yüksekliğine ayrıca dikkat çekti ve bu yük hafifletildiği takdirde cep telefonu üretiminin önemli bir alana dönüşebileceğini sözlerine ekledi.

IMG_18204

Avea inTouch 3’ün özelliklerini ise şirketin pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı Dehşan Ertürk anlattı. Avea inTouch serisi telefonları satın alanların yüzde 75’lik bir kısmının ilk akıllı telefon deneyimlerini bu cihazlarla yaşadıklarını belirten Ertürk, bu cihazlar sayesinde internet kullanımında yüzde 400’lük bir artış yaşandığını vurguladı.

IMG_18271

854 x 480 piksel çözünürlüğünde 4.5 inç bir ekrana sahip olan Avea inTouch 3’te çift çekirdekli 1.4 GHz işlemci, 1 GB RAM ve 4 GB dahili hafıza bulunuyor. 5 megapiksellik, oto fokus özellikli arka kameraya ise 0.3 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. 1800 mAh kapasiteli bir pil barındıran Avea inTouch 3, kutusundan Android Jelly Bean 4.2.2 işletim sistemiyle çıkacak. 135 x 67.5 x 9.2 mm. boyutlarındaki telefonun ağırlığı ise 140 gram.

IMG_18237

Avea inTouch 3 ile birlikte kullanıcılara çeşitli uygulama ve avantajlar da sunulacak. Avea inTouch 3’te Avea Mobil Dergi, Avea Bulutt, Avea Müzik, Tivibu Cep Avea, Avea Fırsat, Avea Oyun gibi popüler uygulamalar ön yüklü olarak sunuluyor. Bu uygulamalara ek olarak, Avea inTouch 3’ü satın alanlara Avea Bulutt’tan 12 ay boyunca 4 GB saklama alanı ve 3 ay boyunca Aylık 50 şarkının bulunduğu indirme paketi hediye edilecek. Faturasız kullanıcılara ise 12 ay boyunca ücretsiz 1 GB internet paketine sahip olacak.

IMG_18282

Peşin satış fiyatı 549 TL olarak belirlenen Avea inTouch 3’ü 24 ay taahhüt vererek tarifeye ek ayda 1 TL’den başlayan fiyatlarla satın almak da mümkün.

İLGİLİ HABERLER