Teknoloji

Avea ve Fenercell işbirliğinde ikinci 5 yıllık dönem başlıyor

avea-fenercell

Avea ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün mobil iletişim servisi Fenercell arasındaki işbirliği anlaşması 5 yıl daha uzatıldı. 2009 yılında hayata geçen işbirliği, dayandığı gelir paylaşımı modeliyle dünyada bir ilk olmuştu. Fenercell’in ardından diğer spor kulüpleriyle de benzer anlaşmalara imza atan Avea’nın Türk sporuna yaptığı toplam miktarıysa 135.4 milyon dolara ulaştı.

Avea ve Fenercell işbirliğinde ikinci 5 yıllık dönemin başlangıcı nedeniyle düzenlenen basın toplantısına Avea CEO’su Erkan Akdemir ve Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Turhan Şahin ev sahipliği yaptı. Toplantıda konuşan Avea CEO’su Akdemir, Fenercell ile olan işbirliklerinin sunduğu gelir paylaşımı modeliyle bir ilk olduğunu yeniden hatırlattı. Fenerbahçe’yi Türk sporunun en değerli markası olarak tanımlayan Akdemir, Fenercell çerçevesinde yaptıkları işbirliğinin Fenerbahçe için önemli bir gelir kaynağına dönüştüğünü ve spor ekonomisinde de yeni bir dönemi başlattığını belirtti.

Avea CEO’su Akdemir, Fenercell işbirliğiyle Fenerbahçe taraflarına özel içerikler ve kampanyalar sunduklarını, aynı zamanda özel etkinliklerin altına imza attıklarını dile getirdi ve yeni dönemde de bu tarz etkinliklerin sürdürüleceğini ifade etti. Akdemir ikinci 5 yıllık dönemde Avea ve Fenercell işbirliğinin farklı kanallara doğru genişleyeceğini sözlerine ekledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkanı Turhan Şahin ise Avea ile yaptıkları anlaşmanın ilk 5 yıllık dönemde Fenerbahçe’ye ekonomik ve sosyal anlamda önemli katkılar sağladığını belirtti. Daha önce futbol şubesinin gelirleriyle amatör branşları finanse ettiklerini söyleyen Şahin, Fenercell gibi işbirlikleri sayesinde amatör şubeler için farklı gelir kalemleri oluştuğuna dikkat çekti. Fenercell’i kulüp için önemli bir gelir kaynağı olarak tanımlayan Şahin, ikinci 5 yıllık dönemde bu işbirliğinin gelişerek süreceğinin altını çizdi. Şahin Fenerbahçe’nin 1 milyon yeni üye hedefiyle yürüttüğü projenin Fenercell’e de olumlu etkiler yapacağını belirtmeyi ihmal etmedi.

Konuşmaların ardından basın toplantısında bulunan Fenerbahçeli futbolcular Hasan Ali Kaldırım ve Michal Kadlec ile voleybolcu Dicle Nur Babat, imzaladıkları formaları ilk günden bu yana Fenercell abonesi olan Fenerbahçe taraftarlarına armağan ettiler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER