Teknoloji

Avea 2014’ün ilk çeyreğinde 757 bin abone kazandı

Avea 2014’ün birinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. 2013’ün sonunda 3.8 milyon TL gelir ve 14.5 milyon aboneye ulaşan Avea, 2014’ün ilk üç ayında abone sayısını yüzde 11 oranında artırarak 15.3 milyona taşıdı. Avea’nın abone sayısında yaşanan bu artışta numara taşımayla gelen aboneler büyük bir rol oynuyor. Numara taşıma konusunda 8 çeyrektir sektör lideri olan Avea, bu yılın ilk çeyreğinde de abone tabanına diğer operatörlerden gelen 698 bin yeni aboneyi ekledi. Abone sayısındaki bu artış mobil veri kullanımının da yüzde 65 oranında artmasını sağladı.

avea-logo-130514

Avea’nın 2014 birinci çeyrek finansal sonuçlarını duyurmak için düzenlediği basın toplantısında konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir, hem sonuçları paylaştı hem de sonuçlara yönelik çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Akdemir 2013 sonuçlarının verdiği güçle 2014’e hızlı bir giriş yaptıklarını; büyük ilerlemeler kaydedip heyecan verici rakamlara ulaştıkları ilk 3 aylık dönemde kendi rekorlarını kırdıklarının altını çizdi.

Toplam abone sayısının geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine göre yüzde 11 oranında arttığını belirten Akdemir, yüzde 45.5 ile faturalı abone oranı en yüksek operatör olmayı sürdürdüklerinin altını çizdi. Her alanda gerçekleştirdikleri yükselişin gelir ve kârlılığa da yansıdığını dile getiren Avea CEO’su, 2014’ün ilk çeyreğinde EBIDTA’nın 109 milyon TL, gelirin ise 957 milyon TL olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Avea’nın ilk çeyrekteki pozitif performansında yüksek akıllı cihaz penetrasyonunun önemli bir rol oynadığı gözden kaçmıyor. Akdemir akıllı cihaz penetrasyon oranının bir yıl öncenin aynı dönemine göre 13 puan artarak yüzde 42’ye çıktığını belirtirken, Avea markalı cihazların bu artışta etkili olduğunu ifade etti. Avea inTouch 3, inTouch 3 Large ve Nokia Lumia 525 tekliflerinin akıllı telefon penetrasyonu için önemli adımlar olduğunu söyleyen Akdemir, akıllı telefon sahibi olmak isteyenlere uygun teklifler sunmanın öncelikleri arasında yer almaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER