Manşetler

Avea 2012’nin üçüncü çeyreğine ait rakamları açıkladı

2012’nin üçüncü çeyreğinin tamamlanması ile birlikte bu çeyreğe ait sonuçları açıklayan şirketler arasına Avea da katıldı. Rakamlara bakıldığında şirket adına üçüncü çeyreğin pozitif geçtiği görülürken; şirketin toplam gelir, kişi başına konuşma süresi, abone başı aylık gelir, toplam müşteri sayısı ve müşteri tabanındaki akıllı cihaz sahiplik oranında kendi rekorlarını kırmış olması çeyreğe ilişkin en somut başarılar olarak göze çarptı.

Rakamlara bakıldığı zaman Avea’nın gelirlerinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 arttığı ve 910 milyon TL’ye ulaştığı görülüyor. Servis geliri yıllık bazda yüzde 12’lik artışla 888 milyon TL’ye yükselirken, data geliri ise 106 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu rakamlar sayesinde Avea hem faturalı hem de faturasız abonelerde tarihinin en yüksek gelirine ulaştı.

Yılın üçüncü çeyreğinde şirketin müşteri sayısı 13.2 milyona, faturalı abone sayısı ise 5.9 milyona çıktı. Abone sayısındaki artış şirketin abone başı aylık gelirine de etkisini gösterdi ve bu rakam 22.6 TL’ye yükseldi. Aylık kullanım ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 arttı ve 350 dakikaya ulaştı. Mobil internet gelirlerindeki artış da şirket için dikkat çekici bir diğer unsur oldu. Bir önceki yıla göre yüzde 64 artan mobil internet geliri 106 milyon TL’ye ulaştı.

Avea CEO’su Erkan Akdemir de sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mottolarının ”çalışmak” olduğunu belirten Akdemir, sonuçların açıklandığı dönemlerde motivasyonlarının daha üst düzeye çıktığını belirtti ve tıpkı reklamlarda belirttikleri gibi rakamların konuşacağını ifade etti. Son üç yılda 2 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Akdemir, bu yatırımın karşılığını abone sayısındaki büyüme ile aldıklarını dile getirdi. Müşteri sayısındaki artışa ilişkin memnuniyetini belirten Avea CEO’su, pazar liderine göre 4 kat daha fazla abone büyümesine sahip olduklarının altını çizdi. Yılın ikinci çeyreğinde elde edilen ”Avrupa’nın en çok konuşturan operatörü” unvanını yılın üçüncü çeyreğinde de korumaktan ötürü memnun olduklarını söyleyen Akdemir, Avealıların 6 saate yaklaşan konuşma süreleri ile rekorlarını kırdıklarını belirtti. Akdemir, Avea’nın internette paket aşımına son vererek yeni bir dönem başlattığını ve özgürlüklerin operatörü olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER