Manşetler

Avea 2012 ilk yarı yıl finans raporunu açıkladı, gelirlerde yüzde 12 artış kaydedildi

Avea, 2012 yılının ilk yarısına ait finansal tablosunu düzenlediği bir basın toplantısıyla paylaştı. Toplantıda konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir şirketin GSM sektörüne tartışılmaz bir değer kattığını, müşteri sayısının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artış gösterip 12.2 milyondan 13 milyona çıktığını dile getirdi. Avea’nın faturalı müşterilerinin oranı da yüzde 44 olarak gerçekleşti, şirket bu oranla sektörün lideri konumunda. Faturalı müşteri sayısının diğerlerine göre yüksek olmasında rekabetçi tarifelerin önemli bir etkisinin bulunduğunun altı da çizildi.

Avea, 2012’nin ilk yarısında 334.9 dakikalık abone başına ortalama konuşma süresiyle en çok konuşturan operatör konumunda. Şirket içinde bulunduğumuz yarı yılda hedefini 350 dakikaya çıkarmış bulunuyor. Mobil internet geliri 171.7 milyon TL seviyesinde gerçekleşti ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 97’lik bir artış kaydedildi. Kullanıcı sayısıysa 2 milyondan 4 milyona ulaştı. Avea’nın Jet Modem satışları da yüzde 89 oranında artış gösterdi. Modem satışındaki pazar payı Avea ve TTNet modemleri birlikte değerlendirildiğinde yüzde 17’den 35’e fırladı.

Avea’nın cihaz pazar payı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artış gösterdi. Yüzde 21’lik mevcut pazar payında akıllı cihazların önemli bir orana sahip olduğu da dile getirildi. Şirketin Avea İletişim Merkezi sayısı 913’e ulaşırken sekiz ilde açılan çağrı merkezleriyle 900 kişilik ek istihdam sağlandı. Müşteri deneyim endeksinde de yüzde 9’luk bir iyileşme sağlandı. Avea’nın iletişim kulesi sayısı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14’lük bir artış gösterdi ve 21 bin 804’e çıktı.

Sonuç olarak Avea 2012’nin ilk yarı yılında 1 milyar 643 milyon TL gelir elde etti ve yıldan yıla yüzde 12’lik bir artış gösterdi. Aynı dönemde kâr da yüzde 19 artışla 165 milyon TL’ye çıktı. Avea numara taşıma, mobil internet artış oranı, faturalı müşteri oranı, müşteri sayısı artış oranı, akıllı cihaz oranı ve kişibaşı konuşma süresi gibi kriterlerde de liderliği elinde bulunduruyor.

Bu arada Avea’nın düzenlediği basın toplantısında Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani de bir konuşma yaptı. Kanafani grubun büyümesinde Avea’nın itici güç teşkil ettiğini, grup adına çok önemli bir yatırım olduğunu dile getirdi. Avea’nın ağının daha da güçleneceğini dile getiren mobil operatörün yeni trendleri belirlemesini de arzu ediyor. Avea’nın güçlü ağı ve müşteri hizmetlerinin olmaması durumunda bu sonuçları yakalamanın mümkün olmayabileceğini de sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER