Manşetler

Avea 2012’nin ilk çeyreğine ait finans raporunu açıkladı, data gelirleri bir yılda yüzde 92 arttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Avea, 2012 yılının ilk çeyreğine ait finans raporunu açıkladı. Tabloya bakılınca mobil operatörün 2012’ye oldukça sağlam bir başlangıç yaptığı görülüyor. Gelirler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 oranında artarak 787 milyon TL’ye ulaştı. EBITDA da aynı dönemde yüzde 12 arttı ve 79 milyona erişti. Toplam abone sayısını yüzde 9 artışla 12.9 milyona çıkarken, bunun 5.7 milyonunu faturalı aboneler oluşturuyor. Faturasız müşteri sayısı da yüzde 14’lük bir artış gösterdi.

Avea, faturalı müşteri sayısı ve gelirlerdeki artış sayesinde abone başına aylık gelir rakamını geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 4 artırdı ve 19.9 TL’ye çıkardı. Kişi başı kullanımda yaklaşık 320 dakikaya ulaşan Avea geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14’lük bir artış yakalamayı başardı. Data gelirleri de 2012’nin ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 92 gibi bir artışla 79.3 milyon TL’ye yükseldi. Modem satışlarıysa yıldan yıla yüzde 218 gibi bir oranda büyüdü, TTNet ile ortaklaşa satılan modemler de dahil olmak üzere mobil modemlerin genelindeki pazar payı yüzde 38’e ulaştı.

Cihaz satışları da oldukça iyi bir tablo çizmişe benziyor. Ocak-Şubat dönemine göre konuşulduğunda geçen yılın aynı dönemine göre satışlar yüzde 19 artış gösterdi. 2012’nin ilk çeyreğinde gerçekleştirilen cihaz kampanya sayısının şimdiden 2011’in toplamını yakalamış olması da oldukça ilginç. Ancak Avea’nın 2012’nin başlarından itibaren piyasaya Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Tab 7.7 gibi iddialı cihazları sürdüğünü düşünecek olursak, bu çok da şaşırtıcı sayılmaz. Şirketin şebekesindeki akıllı cihaz oranı şu an yüzde 18 ve Avea lider durumda. Mobil operatörün önümüzdeki dönemde hedefi bu oranı yüzde 50’lere çıkarmayı başarmak.

İLGİLİ HABERLER