Eğlence

Avataria oyunu Facebook’ta çocukları tehlikeye atıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

avataria oyunu facebookÇocuklara yönelik “taciz” olarak nitelenebilecek suistimal amaçlı hareketler, son zamanlarda gündemde sıklıkla yer buluyor. Söz konusu tacizlere gerçek dünyada olduğu kadar sosyal medyada da rastlanıyor. Sosyal medyanın gerçek dünyadaki suistimallere kapı açmak için kullanılması konusundaki en güncel örnek ise Facebook üzerinden oynanan Avataria oyunu oldu.

Günümüzde çok sayıda çocuğun bir Facebook hesabı bulunuyor. Çocuklar, okul arkadaşlarıyla sohbet etmek için olduğu kadar oyun oynamak amacıyla da bu hesabı kullanıyor. Ancak çocuklar için geliştirilen oyunlara kötü niyetli büyüklerin musallat olması, işleri değiştiriyor.

Avataria üzerinden küçük çocukların nasıl taciz edildiğini ve kandırılmaya çalıştığını ortaya çıkaran ise bir Ekşi Sözlük paylaşımı oldu. “soğuk ülke” rumuzlu Ekşi Sözlük yazarı, “facebook avataria tehlikesi” başlığı altına girdiği entry’de oyunu 9 yaşındaki yeğeni sayesinde tanıdığını ve bir süreliğine gözlem yaptıktan sonra kendisini küçük çocuk gibi gösteren bir hesap açarak oyunu oynamaya başladığını belirtiyor. “soğuk ülke” rumuzlu yazarın anlattığı deneyimin ise tam anlamıyla “tüyler ürpertici” olduğunu söylemek gerekiyor.

Avataria’nın çocuklar için hazırlansa da, çocuklara hiç uygun bir oyun olmadığını belirtmekte fayda var. Söz konusu oyunda, çocukların oluşturduğu karakterlerin şık giyinmeleri, partilere gitmeleri, birbirleriyle sevgili olmaları ve kimi zaman aynı yatağa girmeleri teşvik ediliyor. Buna ek olarak, oyunda insanların gerçek isimlerinin ve profillerinin görülmesi de tehlikeyi artırıyor. Çocuk yaşta tanışılmaması gereken bir dünyayı, çocuklara yönelik bir oyun için ana tema olarak belirleyen Avataria ve türevi oyunların İnternet Bilgi İhbar Merkezi’ne şikayet edilmesi isteniyor.

İLGİLİ HABERLER